O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Uspješna morska obuka pripadnika Središta za razvoj vođa Marko Babić

1/5
Uspješna morska obuka pripadnika Središta za razvoj vođa Marko Babić
Uspješna morska obuka pripadnika Središta za razvoj vođa Marko BabićUspješna morska obuka pripadnika Središta za razvoj vođa Marko BabićUspješna morska obuka pripadnika Središta za razvoj vođa Marko BabićUspješna morska obuka pripadnika Središta za razvoj vođa Marko BabićUspješna morska obuka pripadnika Središta za razvoj vođa Marko Babić
Objavljeno: 01-07-2024

VELA LUKA - Pripadnici 11. naraštaja Središta za razvoj vođa Marko Babić ovog tjedna provode morski dio obuke na otoku Korčuli, odnosno u nekadašnjoj vojarni Privala nedaleko od Vele Luke.

Uz pripadnike Središta, na obuci su sudjelovali i pripadnici Satnije mornaričko-desantnog pješaštva osposobljeni kao ronioci, koji su bili osiguranje i ispomoć tijekom provedbe obuke u vodi.

Morska faza obuke, koja traje tjedan dana, obuhvaća: prelaženje vodenih prepreka, veslanje, prevrtanje čamca, izradu australskog splava, s kojim su pripadnici plivali u odori, skakanje s broda Hrvatske ratne mornarice te borbu u bliskim prostorima (Close Quarters Battle – CQB), koja je provedena u potpunom mraku u tunelu ispod zemlje.

Među 28 pripadnika 11. naraštaja Središta za razvoj vođa Marko Babić su i dva pripadnika Slovenske vojske, koji i ovaj put pokazuju iznimnu volju i želju za učenjem.

Nakon morskog dijela, obuka se nastavlja u vojarni Josip Jović u Udbini, gdje je fokus na alpinističkim aktivnostima i različitim zadaćama u brdskom i planinskom okruženju.

MORH

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom