O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Policijske službenice učenicima održale niz predavanja

1/1
Policijske službenice učenicima održale niz predavanja
Policijske službenice učenicima održale niz predavanja
Objavljeno: 15-06-2024

GOSPIĆ - Policijske službenice Policijske uprave ličko-senjske su u sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova Živim život bez nasilja održale edukativna predavanja učenicima 7. razreda osnovnih škola u Senju, Novalji, Karlobagu, Mukinjama, Perušiću i Ličkom Osiku.
Razvoj modernih informacijskih tehnologija sa sobom nosi i određene opasnosti, kojih mladi najčešće nisu svjesni, tijekom predavanja učenike se nastojalo osvijestiti upravo na te probleme i opasnosti. Učenicima je izložen i problem nasilja među djecom i mladima na internetu - tzv. Cyberbullying uz naglasak na zakonske posljedice i kazneno pravne sankcije.

Kroz predavanja je izložena opasnost koja vreba od seksualnog iskorištavanja djece putem interneta, kao i posljedicama nasilja na internetu, a kroz prikazane video materijale učenici su upoznati i s opasnostima od seksualnih iznuda i ucjena. 
 
Policijska službenica za prevenciju održala je i edukativna predavanja iz preventivnog projekta Zdrav za 5 u osnovnim i srednjim školama Ličko-senjske županije. Predavanja iz navedenog projekta namijenjena su učenicima 8. razreda, te su uglavnom usmjerena na prevenciju zloporabe alkohola, dok su učenicima prvog razreda srednjih škola namijenjena predavanja o Prevenciji ovisnosti i zlouporaba droga.

Učenicima je skrenuta pozornost na usvajanje poželjnih društvenih stavova i ponašanja u odnosu na određene oblike rizičnih ponašanja, te su im istaknute razne mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u kojem se može dobro zabaviti bez alkohola i drugih sredstava koje razvijaju ovisnost.

PU ličko-senjska

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom