O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Natječaj za osiguranje poljoprivredne proizvodnje

1/1
Natječaj za osiguranje poljoprivredne proizvodnje
Natječaj za osiguranje poljoprivredne proizvodnje
Objavljeno: 12-06-2024

OTOČAC - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 6. lipnja drugi Natječaj za provedbu intervencije 76.01. „Osiguranje poljoprivredne proizvodnje“ iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 eura, a intenzitet javne potpore je 70 posto prihvatljive premije osiguranja.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 13,338 milijuna eura, a cilj je potaknuti poljoprivrednike na ugovaranje osiguranja njihove poljoprivredne proizvodnje kako bi se umanjili ekonomski gubici prouzročeni nepovoljnim klimatskim prilikama i životinjskim bolestima.

Rok za podnošenje zahtjeva za isplatu potpore i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva je od 25. srpnja do 31. prosinca ove godine.

Zahtjev za isplatu potpore elektronički podnosi isključivo korisnik putem NIAS-a u skladu s Uputom za elektroničko podnošenje zahtjeva koja čini sastavni dio natječaja. Za elektroničko podnošenje korisnik mora biti prijavljen u AGRONET putem NIAS-a – vele u Agenciji.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom