O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Demonstracijska aktivnost o zaštiti voćaka pomoću senzora u Prvan Selu

1/1
Demonstracijska aktivnost o zaštiti voćaka pomoću senzora u Prvan Selu
Demonstracijska aktivnost o zaštiti voćaka pomoću senzora u Prvan Selu
Objavljeno: 11-06-2024

OTOČAC - Savjetnici Ministarstva poljoprivrede održat će u petak, 14. lipnja s početkom u 9 uri na OPG-u Vlainić Ivan u Prvan Selu demonstracijsku aktivnost pod nazivom Korištenje senzora u višegodišnjim nasadima.

Cilj demonstracijske aktivnosti je upoznati voćare sa značajem i mogućnosti pravilnog korištenja opreme za e-motrenje (agrometeorološka stanica, kamere za praćenje fenofaza rasta i razvoja biljaka, lovke za praćenje najznačajnijih ekonomskih štetnika) te njihov značaj u višegodišnjim nasadima. Sudionici će saznati kako se uz pomoć dobivenih podataka navedene opreme mogu vršiti tretmani zaštitnim sredstvima u optimalnim vremenskim rokovima protiv biljnih štetočina, što dovodi do smanjenog korištenja sredstava za zaštitu bilja te time ima pozitivan učinak s ekonomskog i ekotoksikološkog aspekta. Također, sudionici će biti upoznati i sa svim prednostima pravovremenog mehaničkog uništavanja korova u višegodišnjim nasadima.

Očekivano trajanje demonstracije je približno četiri sata, a prijave su moguće na stranici Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede – vele u Ministarstvu poljoprivrede.

M.K.  

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom