O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Sjajni rezultati SKY BOŠT-a

1/13
Sjajni rezultati SKY BOŠT-a
Sjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-aSjajni rezultati SKY BOŠT-a
Objavljeno: 09-06-2024

BAŠKE OŠTARIJE – Jučer je u organizaciji Parka prirode Velebit, Atletskog kluba Velebit i Općine Karlobag održana SKY BOŠT utrka koja je ove godine uz dvije rekreativne utrke bila domaćin i iznimno zahtjevne kvalifikacijske za svjetsko prvenstvo u skyrunningu koje će se u rujnu održati u Španjolskoj.

Od ukupno tri utrke dvije su startale na Baškim Oštarijama, dok je ona najteža - skyrunning utrka - svoj start imala u Karlobagu na kojem je 27 vrhunskih trkača pokušalo izboriti kvalifikaciju za svjetsko prvenstvo trčeći dionicu dugu 30 km od Karlobaga do Baških Oštarija.

Među respektabilnim imenima na skyrunning utrci našli su se tako skyrunneri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Irske i Norveške, a među njima i Nikola Špoljar, 'kralj hrvatskoga planinskog trčanja i višestruki hrvatski reprezentativac, Ante Pešić Golub, višestruki reprezentativac i pobjednik Škarpinga te rekorder Mosor Grebeninga, Matej Ivančić, dvostruki pobjednik Ultra Trail Dinarida koji je među top tri ultra trail trkača, Marin Mandekić, višestruki reprezentativac u trailu, pobjednik Velebit ultra traila, te Benjamin Vuk, hrvatski reprezentativac u trailu. Uz njih bio je tu i Danijel Krstulović Opara koji je prvi obišao hrvatsku planinarsku obilaznicu u komadu u pothvatu koji je trajao dva mjeseca te 13 trkačica među kojima Maja Urban, Zrinka Deur i 'živa legenda' Darija Bostjančić osvajačica Mount Everesta, Cho Oyu i Aconqague.

Pobjednik SKY BOŠT utrke u muškoj konkurenciji je Josip Meštrić, inače najbolji hrvatski trail trkač, poznat i kao Luka Modrić hrvatskog traila, dok je drugi Danijel Krstulović Opara, a treći je na cilj stigao Benyamin Vuk.

U ženskoj konkurenciji gotovo istovremeno uz stotinku razlike u cilj su ušle Zrinka Deur i Ivana Vrvilo Baučić, dok je treća Darija Bostjančić. 

Na rekreativnim utrkama “BOŠT Family Time” i “BOŠT 4 You” teško je bilo izbjeći dominaciju braće Narandžić koji već neko vrijeme oduševljavaju rezultatima.

Rezultati “BOŠT Family Time” (muškarci i žene);

1.    Đorđe Narančić,

2.    Zoran Narančić,

3.    Andro Ribarić.

 

1.    Lena Mišić,

2.    Marta Prpić Ribarić,

3.    Ružica Mihaljević.

 

Rezultati “BOŠT 4 You”:

 

1.    Dragan Narančić,

2.    Goran Narančić,

3.    Ivan Ivić.

 

4.    Jelena Mikinšić,

5.    Natalija Golubić,

6.    Ela Košanski.

 

M.K. 

Foto: BOŠT, panoramske fotografije: Blue Moon/Stjepan Dragaš

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom