O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Počnimo primjenjivati ESG

1/1
Počnimo primjenjivati ESG
Počnimo primjenjivati ESG
Objavljeno: 08-06-2024

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac organizira besplatne online edukacije u lipnju, koje se realiziraju u sklopu platforme za podršku poduzetništvu žena - Žene i točka Hub.

Modul: Počnimo primjenjivati ESG powered by Mirela Glavaš

Tema I: ESG standardi i regulatorni okviri –obveza, izazov ili prilika za rast i razvoj? / 17. lipnja od 13 do 14:30 sati / online Microsoft Teams.

Što nam sve donose nove smjernice i EU regulative u nastojanju da se privatni kapital usmjeri na djelovanje u području klime i okoliša, uz istodobno izbjegavanje ovisnosti o neodrživim praksama? Koje nove instrumente i postojeće alate imamo za implementaciju ESG načela i održivih praksi u svojim poslovanjima? Tijekom predavanja sudionici će biti upoznati s okvirima i načelima održivosti poslovanja od EU taksonomije pa sve do potrebe za diversifikacijom te holističkom i agilnom pristupu poslovanju, kroz propise te primjere i savjete iz prakse. Cilj ovog predavanja je na jednostavan način približiti sudionicima, što slijedi i koje korake mogu poduzeti, da ESG nije samo obveza i izazov, već prilika za održivi rast poslovanja.

Tema II: ESG i DEIB: Povezani pravci do održive budućnosti u rukama žena / 18. lipnja od 13 do 14:30 sati / online Microsoft Teams.

Kako u bilo kojoj zajednici, tako i u poslovnoj organizaciji ljudi su najveći resurs i ključni pokretači promjena, istraživanja, razvoja i inovacija. Oni su ti koji imaju značajan utjecaj na smjer razvoja i rast poslovanja. U ovom predavanju sudionici će biti upoznati s različitim primjerima i pozitivnim praksama u primjeni načela raznolikosti uz prožetu jednakost, uključenost i pripadnost organizaciji. Jednako tako, prikazat će se međuovisnost ESG i DEIB-a u svim fazama razvoja poslovanja kao održivosti, s naglaskom na vrijednosti sudjelovanja žena i njihovim učinkom na poboljšanje ESG izvedbe poslovanja. Cilj ovog predavanja je odgovoriti na pitanje kako osigurati održivost poslovanja te dodanu vrijednost  svojih usluga/proizvoda uz istodobno osiguranje otvorenosti za različitost, jednakost, uključivost i pripadnost kao osnovne kulture poslovanja pojedine organizacije.

Za sudjelovanje se ne naplaćuje kotizacija, ali je prijava na edukaciju obavezna putem poveznice Županijske komore Otočac.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom