O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Održano 25. hodočašće vatrogasaca u Mariji Bistrici

1/4
Održano 25. hodočašće vatrogasaca u Mariji Bistrici
Održano 25. hodočašće vatrogasaca u Mariji BistriciOdržano 25. hodočašće vatrogasaca u Mariji BistriciOdržano 25. hodočašće vatrogasaca u Mariji BistriciOdržano 25. hodočašće vatrogasaca u Mariji Bistrici
Objavljeno: 03-06-2024

MARIJA BISTRICA - U prvu lipanjsku nedjelju održano je 25. hodočašće vatrogasaca u nacionalno Svetište Majke Božje Bistričke, a na jubilarnom hodočašću s oko dvije tisuće vatrogasaca sudjelovao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ujedno izaslanik predsjednika Vlade.

Uoči misnog slavlja pozdravio je hodočasnike, posebno pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava, i zahvalio svim vatrogascima na njihovom doprinosu, predanosti i plementiosti kojom daju ohrabrenje našem narodu i u najtežim nevoljama.

Misno slavlje u Crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan, a nakon mise uslijedio je i tradicionalni vatrogasni križni put bistričkom kalvarijom. Time simbolično završava mjesec zaštite od požara i pripreme za vatrogasnu sezonu.

U duhu tradicije vatrogasnog hodočašća, ove je godine sudomaćin hodočašća bila Vatrogasna zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije. Misu je pjevanjem uveličao Zbor Župe Sv. Ivana Krstitelja Sveti Ivan Zelina, uoči mise nastupila je i Klapa HVZ Sveti Florijan, a vatrogasce je u procesiji dopratio Puhački orkestar DVD-a Čazma.

MHB/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom