O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Odlikovanja Predsjednika države i promaknuća

1/3
Odlikovanja Predsjednika države i promaknuća
Odlikovanja Predsjednika države i promaknućaOdlikovanja Predsjednika države i promaknućaOdlikovanja Predsjednika države i promaknuća
Objavljeno: 30-05-2024

ZAGREB - U prigodi Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović donio je na temelju svojih ustavnih i zakonskih ovlasti Odluke o odlikovanjima, promicanjima i pohvalama te je dodijelio ukupno 10 odlikovanja.

Redom hrvatskog trolista, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu i u iznimnim okolnostima u miru, odlikovani su kapetan bojnog broda Šime Matas, kapetan fregate Krunoslav Kralj te umirovljeni pukovnici Davorin Horvat i Željko Šimić.

Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, odlikovani su pukovnik Branislav Marić i umirovljeni časnički namjesnik Mario Colić.

Spomenicom domovinske zahvalnosti, za časnu i uzornu službu, odlikovani su pukovnik Danijel Knaus, pukovnica Melita Komušar, pukovnik Besim Smajilović i nadnarednik Krešimir Kaštelan.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske ukupno je promaknuo 105 djelatnih časnica i časnika i dva časnika vojna specijalista. U čin brigadira promaknuto je deset pukovnika (od njih tri pukovnice u čin brigadirke) te u čin kapetana bojnog broda dva kapetana fregate. Na svečanosti u Uredu predsjednika promaknuća su primili Marina Svrze, Eniz Jakšić, Abdulah Selimović, Robert Ribarić, Ivan Zečević Tadić, Žarko Divić, Ivan Kotromanović, Davorka Perić, Mate Jukić i Asja Madunić.

Ured Predsjednika RH

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom