O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Misa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdesu

1/13
Misa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdesu
Misa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u LourdesuMisa pred Spiljom ukazanja u sklopu vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdesu
Objavljeno: 25-05-2024

LOURDES - Prvoga dana boravka u Lourdesu u četvrtak ujutro su se sudionici 30. hodočašća Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes, okupili odjeveni u svečane odore, ispred Hotela Christina u sklopu 64. međunarodnog vojnog hodočašća, izvijestio je Vojni ordinarijat u Hrvatskoj.

U postroju, praćeni koračnicama orkestra Oružanih snaga RH krenuli su u Gospino svetište pred Spilju ukazanja, mjestu gdje se Blažena Djevica Marija ukazala maloj siromašnoj djevojčici sv. Bernardici Soubirous.

Euharistijsko slavlje pred Spiljom ukazanja predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan, uz koncelebraciju vrhbosanskog nadbiskupa i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u Tome Vukšića, generalnog vikara Marka Mede, vojnih i policijskih kapelana i drugih svećenika. Klapa HRM-a Sv. Juraj i klapa MUP-a Sv. Mihovil predvodile su liturgijsko pjevanje, uz sviranje Orkestra HV i orgulje.

Na kraju propovijedi, biskup Bogdan je istaknuo kako se posebnost toga mjesta sastoji upravo u tome što je ono mjesto posebne Božje utjehe: - Ovo sveto mjesto, mjesto je posebne utjehe za svakog od nas. Zato u njega rado i često dolazimo. Zato rado i često u njega svake godine dolaze milijuni hodočasnika. Ona, Gospa, koja je, kako Crkva moli, pod križem Sinovima dok je trpjela najljuće boli, bila utješena nadom njegova uskrsnuća , tu utjehu baš ovdje, u Lourdesu, želi svojim majčinskim zagovorom kod svoga Sina  i svima nama darovati, i tako nas utješiti.

Nakon mise uslijedilo je tradicionalno fotografiranje za službenu fotografiju 30. vojno-redarstvenog hodočašća u Lourdes i križni put na lourdeskoj kalvariji.

IKA

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom