O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Novi vođe Hrvatske vojske započeli završnu hodnju blagoslovom u crkvi Hrvatskih mučenika

1/4
Novi vođe Hrvatske vojske započeli završnu hodnju blagoslovom u crkvi Hrvatskih mučenika
Novi vođe Hrvatske vojske započeli završnu hodnju blagoslovom u crkvi Hrvatskih mučenikaNovi vođe Hrvatske vojske započeli završnu hodnju blagoslovom u crkvi Hrvatskih mučenikaNovi vođe Hrvatske vojske započeli završnu hodnju blagoslovom u crkvi Hrvatskih mučenikaNovi vođe Hrvatske vojske započeli završnu hodnju blagoslovom u crkvi Hrvatskih mučenika
Objavljeno: 23-05-2024

UDBINA - Polaznici 10. naraštaja obuke Središta za razvoj vođa „Marko Babić“ su u utorak 21. svibnja 2024., blagoslovom u crkvi Hrvatskih mučenika, započeli završnu hodnju od Udbine do Knina.

Na završnu hodnju, 28 polaznika krenulo je iz vojarne Josip Jović u Udbini u ranim jutarnjim satima. Popevši se do crkve Hrvatskih mučenika primili su blagoslov i krunice.

Obred je predvodio domaći župnik i dekan Udbinskog dekanata te kapelan u vojnoj i policijskoj kapelaniji u Gospiću i na Udbini i dekan Karlovačkog vojnog dekanata Josip Šimatović.

Vojnici su se s Udbine uputili prema Gračacu i Otriću, ispraćeni zvonjavom crkvenih zvona. Na trasi dugačkoj 88 kilometara, do Knina će, zajedno s instruktorima i popratnim osobljem, proći područjima tri županije: Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske.

Hodnja je kruna šestotjedne obuke za dočasnike i časnike, tijekom koje su usavršili borbene vještine, sposobnost vođenja i psihofizičku izdržljivost u otežanim uvjetima i stresnim situacijama, s ciljem da stečene kompetencije prenose i primjenjuju u svojim postrojbama.

IKA/M.K. 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom