O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Na Velebitu održan Planinarski put svjetla mladih Zadarske nadbiskupije

1/4
Na Velebitu održan Planinarski put svjetla mladih Zadarske nadbiskupije
Na Velebitu održan Planinarski put svjetla mladih Zadarske nadbiskupijeNa Velebitu održan Planinarski put svjetla mladih Zadarske nadbiskupijeNa Velebitu održan Planinarski put svjetla mladih Zadarske nadbiskupijeNa Velebitu održan Planinarski put svjetla mladih Zadarske nadbiskupije
Objavljeno: 17-05-2024

ZADAR - U pobožnosti Planinarskog puta svjetla mladih Zadarske nadbiskupije, u subotu je sudjelovalo 53 mladića i djevojaka iz Zadarske nadbiskupije, hodajući 30 kilometara Velebitom.

Razmišljajući o radosti Kristovog uskrsnuća, uz tekstove iz Evanđelja i prigodna razmatranja čiji je autor zagrebački pomoćni biskup dr. sc. Ivan Šaško, sudionici su se zaustavili na 14 postaja. Mnogi se nisu međusobno poznavali, pa su putem sklopljena nova poznanstva. Tri iskusna vodiča brinula su o sigurnosti sudionika, a u pripremama je sudjelovala i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Planinarski put svjetla počeo je ranim okupljanjem sudionika na Autobusnom kolodvoru u Zadru. Autobusom Liburnije hodočasnici su došli do tunela na prijevoju Prezid-Gračac. Odatle su se unatoč jakoj buri i hladnom vremenu pješice uputili prema Tulovim gredama.

Prolazeći stazom vremenski uvjeti postali su povoljniji. Uz molitvu i razmatranja Puta svjetla, sudionici su imali priliku za hod u šutnji, slavlje sakramenata, razgovor sa svećenikom i osobnu molitvu.

Osim na 14 postaja, zaustavili su se i kod mnogih spomenika za branitelje iz Domovinskog rata koji su na tim mjestima položili svoj život u obrani Domovine.

Zahvaljujući radnicima Caritasa Zadarske nadbiskupije, program je zaključen uobičajenim planinarskim obrokom, grahom s kobasicama. Nakon zajedničkog fotografiranja na mjestu pogibije hrvatskog branitelja Damira Tomljenovića Gavrana, kod kapelice podno Tulovih greda, sudionici su se zaputili prema Zadru. Iako fizički umorni, ali duhovno okrjepljeni, izrazili su radost radi budućih sličnih susreta i pobožnosti koje okupljaju mlade i jačaju vjeru.

Susret je organiziralo Povjerenstvo za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije čiji je predstojnik don Ivan Šibalić.

IKA

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom