O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mnogo prometnih nesreća

1/1
Mnogo prometnih nesreća
Mnogo prometnih nesreća
Objavljeno: 13-05-2024

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 12 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, dvije su lakše ozlijeđene, a osam prometnih nesreća je s materijalnom štetom.
 
Izdvajamo prometne nesreće u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, a koje su se dogodile:
 
- u petak, 10. svibnja u 12:30 sati u Brinju kada je 20-godišnji Brinjak upravljao osobnim automobilom ušao u raskrižje ne zaustavivši se i ne propustivši sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska, te je automobilom udario u motocikl kojim je upravljao 45-godišnji Slovak. Vozač motocikla je teško ozlijeđen; 

- u petak, 10. svibnja u 14:30 sati u Buniću kada je 35-godišnji Austrijanac upravljao motociklom te prešao u drugu prometnu traku i udario u zaštitnu ogradu. Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka; 

- u subotu, 11. svibnja u 2:38 sati u Novalji kada je 21-godišnji Francuz pod utjecajem alkohola (0,98 g/kg) upravljao osobnim automobilom te je započeo pretjecati i udario u osobni automobil u kojem su se nalazili 26-godišnji Hrvat i 35-godišnji Bosanac. U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni hrvatski i bosanski državljanin, dok je Francuz lakše ozlijeđen te će protiv njega nadležnom državnomu odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. 
 
Na području Senja evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3),Otočca (3), Senja (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.
U tom periodu utvrđena su 44 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu u Korenici kod 54-godišnjeg Srbijanca (1,87 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 114,3 km/h izmjerena je 12. svibnja između Karlobaga i Barić Drage kada je 50-godišnji Slovak upravljao motociklom. Vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 660 eura, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „A“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

PU ličko-senjska

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom