O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Program Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću

1/1
Program Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću
Program Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospiću
Objavljeno: 03-05-2024

GOSPIĆ - 12. Susret hrvatske katoličke mladeži, nacionalni susret mladih vjernika, bit će održan subotu, 4. svibnja, u Gospiću pod geslom 'Raduj se za svoje mladosti'. Nekim sudionicima 12. SHKM-a nacionalni susret mladih Crkve u Hrvata, zbog dalekog puta, počinje već u petak navečer okupljanjima u župama i crkvama nakon čega ih čeka noćno putovanje do jedne od 87 župa Gospićko-senjske biskupije gdje će biti smješteni i ugošćeni.

Program SHKM-a počinje u 9 sati okupljanjima i susretima mladih s domaćinima u župnim zajednicama, a veliki broj obitelji je izrazio i spremnost primiti pod svoj krov – na noćenje sa subote na nedjelju – mlade goste, svećenike i katehete sudionike ovog velikog susreta katoličke mladeži. To posebice vrijedi za one koji će biti umorni nakon cjelodnevnog bogatog programa, a očekuje ih nova jednako duga vožnja kako bi se vratili natrag kući.

Nakon smještaja, predstavljanja i upoznavanja po župama svi će se okupiti u Gospiću gdje u 12 sati počinje na šetalištu i Trgu Stjepana Radića program kao i bogat pretprogram čiji je službeni početak zakazan za sat vremena kasnije (13 sati).

U tom dijelu, u sklopu pretprograma, svjedočit će član Arke-Korablje Matej Lovrić, pjevat će VIS Mihovil, svoj apostolat predstavit će i zajednica ‘Vjera i svjetlo’ koja skrbi za osobe s različitim stupnjevima invaliditeta, također nastupit će ‘Hrvatsko nadzemlje’, a dio koji će isto mladima zaokupiti pažnju pronaći će se kod muških i ženskih redovničkih zajednica koje će svoju karizmu, poslanje i rad predstaviti i kroz neformalne susrete na promotivnim štandovima.

Formiranje procesije počinje u 14.30 i ide od središnjeg gradskog trga do stadiona Balinovac. Misa je u 17 sati. Na prostor nogometnog igrališta moći će ući samo oni koji su se prijavili za sudjelovanje na SHKM-u i oni s akreditacijama. Misu će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić u zajedništvu s brojnim biskupima Crkve u Hrvata. Uoči euharistije bit će prilika za sakrament pomirenja i molit će se krunica.

Završna točka 12. SHKM-a je slavljenički koncert ‘Božje pobjede’ koji počinje u 20 sati.

Na samom kraju mise bit će objavljeno tko će biti domaćin idućeg nacionalnog susreta katoličke mladeži koji će iznova na sličan način okupiti predstavnike Crkve u Hrvata koji žive u domovini i izvan nje.

Za sudjelovanje u ovome izdanju prijavilo se oko 10.000 mladih i oko 350 volontera uz brojne druge koji čine veliku organizaciju SHKM-a u Gospiću.

IKA/M.K. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom