O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Završena 51. Vjeronaučna olimpijada

1/2
Završena 51. Vjeronaučna olimpijada
Završena 51. Vjeronaučna olimpijadaZavršena 51. Vjeronaučna olimpijada
Objavljeno: 25-04-2024

BAŠKA - Završeno je 51. državno natjecanje iz Vjeronauka u srijedu, 24. travnja, u dvorani Osnovne škole u Baški na otoku Krku koje je okupilo 44 ekipe iz cijele Hrvatske, odnosno 176 učenika i 44 mentora. Tema natjecanja bila je Socijalni nauk Crkve. Posljednjeg se dana natjecalo po pet najbolje plasiranih ekipa iz kategorija osnovnih, srednjih i strukovnih škola. Odluku o konačnom poretku i pobjednicima saznao se nakon tzv. Milijunaka.

Prvo mjesto osvojile su: OŠ Jure Kaštelan iz Zagreba, Gimnazija iz Nove Gradiške i Obrtnička škola Koprivnica. Drugo mjesto zauzele su: OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške, XV. gimnazija iz Zagreba i Srednja strukovna škola iz Vinkovaca. Treće plasirani bili su: OŠ Lasinja, I. gimnazija iz Zagreba i Obrtnička škola iz Osijeka.

Svima navedenima uručene su medalje i priznanja. Krčki biskup Ivica Petanjak čestitao je svima te ih obradovao viješću kako će Hrvatska biskupska konferencija tri prve ekipe iz osnovnih i četverogodišnjih srednjih škola te pobjedničku ekipu strukovnih škola nagraditi besplatnim putovanjem u Rim. Svima je zaželio puno uspjeha i blagoslovio ih.

Uz instrumentalnu pratnju ekipe Obrtničke škole iz Koprivnice, biskup Petanjak predvodio je pjevanu molitvu Kraljice neba.

IKA

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom