O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dostupni zajmovi za obrtna sredstva

1/1
Dostupni zajmovi za obrtna sredstva
Dostupni zajmovi za obrtna sredstva
Objavljeno: 16-04-2024

OTOČAC - Od 12. travnja započelo je zaprimanje prijava za zajmove iz prvog financijskog instrumenta financiranog sredstvima Strateškog plana.

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s HAMAG-BICRO i APPRRR stavlja na raspolaganje potencijalnim krajnjim primateljima iz sektora primarne poljoprivredne proizvodnje i prerade novi financijski instrument „Obrtna sredstva SP ZPP“ koji je sufinanciran iz sredstava Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osiguranih na razini Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. godine.

Namjena zajmova za koje je zaprimanje prijava započelo 12. travnja je financiranje obrtnih sredstava, odnosno financiranje troškova redovnog poslovanja kao što su priprema sjetve, proizvodnje, sirovine i materijal, ostali proizvodni troškovi. Maksimalni iznos zajma za obrtna sredstva je 25.000 eura uz kamatnu stopu od 0,50 posto.

Cilj ovog financijskog instrumenta je povećanje dostupnosti financiranja subjektima maloga gospodarstva uz smanjenu kamatnu stopu i smanjenu razinu potrebnih sredstava osiguranja u odnosnu na tržišno dostupne uvjete.

Predviđena alokacija za 2024. godinu iznosi 6,705.882 eura, uz raspodjelu prema intervencijama Strateškog plana:

– 73.10.FI – Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju – 4,705.882 eura;EUR

– 73.11.FI – Potpora za ulaganja u preradu poljoprivrednih proizvoda – 1,000.000 eura;

– 73.14.FI – Razvoj poslovanja u ruralnim područjima – 1,000.000 eura.

Zahtjeve za zajmove zaprima HAMAG-BICRO putem on-line obrasca do iskorištenja predviđene alokacije za pojedinu vrstu Intervencije – priopćavaju iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvitku.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom