O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Računalne prijevare

1/1
Računalne prijevare
Računalne prijevare
Objavljeno: 12-02-2024

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri prometne nesreće. Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom razdoblju utvrđeno je 29 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 9. veljače u Gospiću kod 50-godišnjaka i (2,26 g/kg).

Policijski službenici Policijske postaje Otočac zaprimili su kaznenu prijavu 66-godišnjakinje da je na njenu štetu počinjeno kazneno djelo računalne prijevare. Oštećena je na svoj mobitel primila SMS poruku koja je sadržavala poveznicu na krivotvorenu internet stranicu, u kojoj poveznici su naveli da nedostaje kućni broj i da je obustavljena dostava paketa. Nakon što je unijela kućni broj, ubrzo joj je s bankovnog računa skinut novac, te je oštećena za 960 eura. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnomu državnom odvjetništvu.

PU ličko-senjska

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom