O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kratka priča o Domovinskom ratu za srednjoškolce

1/1
Kratka priča o Domovinskom ratu za srednjoškolce
Kratka priča o Domovinskom ratu za srednjoškolce
Objavljeno: 10-02-2024

OTOČAC – Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisalo je javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u 2024. godini.

Kratka priča o Domovinskom ratu treba biti književno ostvarenje na standardnom hrvatskom jeziku ili narječju s područja Hrvatske, koje tematizira posredni, prepričani doživljaj Domovinskog rata (uz navođenje izvora), događaj stvarne ili fikcijske naravi. Kratka priča može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti.

Kratka priča o Domovinskom ratu treba biti u obliku narativne proze s jednostavnom radnjom koja uključuje samo jedan zaplet, jedan splet okolnosti, ima ograničen broj likova i pokriva određen vremenski period. Tekst kratke priče ne smije biti kraći od jedne kartice teksta (1.800 znakova s razmacima) ni duži od pet  kartica teksta (9.000 znakova s razmacima).

Svrha i cilj ovoga javnog poziva je očuvanje sjećanja i promicanje vrijednosti Domovinskog rata na temelju Programa Vlade Republike Hrvatske za mandat 2020.–2024. i Provedbenog plana Ministarstva hrvatskih branitelja za razdoblje 2021.-2024., kroz afirmaciju pisane riječi te poticaj na promišljanje o značaju Domovinskog rata kod učenika srednjih škola.

Nagradni fond za kratku priču o Domovinskom ratu za učenika iz Hrvatske iznosi 1.500 eura, a sedam najboljih kratkih priča o Domovinskom ratu bit će nagrađene novčanim iznosima:  prva nagrada – 450, druga 300 i pet ravnopravnih trećih nagrada s po 150 eura.

Javni natječaj otvoren je do 8. ožujka – obavještava Ministarstvo.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom