O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Nove pilotske dopusnice za paragliding

1/2
Nove pilotske dopusnice za paragliding
Nove pilotske dopusnice za paraglidingNove pilotske dopusnice za paragliding
Objavljeno: 08-02-2024

HRVACE - Dvoje polaznika škole paraglidinga obučnog centra Paragliding kluba Sokolovi iz Vrhovina, prve i jedine škole paraglidinga u Ličko-senjskoj županiji ovlaštene za obuku od Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, nakon završene obuke  pristupilo je praktičnoj provjeri znanja pred ispitivačima Agencije. Nakon dva ispitna leta u kojem su pokazali elemente zadane, uspješno su završili test letačkih sposobnosti te samim time stekli pravo na dobivanje pilotskih dozvola. Ispitu je ukupno pristupilo šest kandidata od čega su četiri polaznici obučnog centra Kluba KSL Pegaz iz Sinja, a dvoje obučnog centra PK Sokolovi iz Vrhovina. Zajednička poveznica ova dva obučna centra je da osposobljavanje provodi ista odgovorna osoba, a to je instruktor paraglidinga Mario Bobinac, koji nije krio zadovoljstvo pokazanim vještinama budućih pilota. Još veće zadovoljstvo instruktora izazvala je činjenica da je svih šest pilota položilo praktični dio obuke.  

U obučnom centru PK Sokolovi već se sprema druga generacija budućih pilota parajedrilice. Cilj Kluba je dovesti provjeru praktičnog dijela obuke od strane Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo u Ličko-senjsku županiju, što bi bila još jedna stepenica više prema popularizaciji ovog zrakoplovnog športa u našem kraju.

Ličko-senjska županija obiluje terenima za letenje, Sokolovi iz Vrhovina dokazuju to iz dana u dan. Svake godine svrstavaju se u sam vrh po broju letova u Hrvatskoj, često imaju i po par pilota u top 15, prije par godina imali su i pilota s najviše letova u zemlji (Mario Bobinac), pilota s najdužim letom u državi (Josip Dujmović Jopy). Najveći broj tih letova napravljen je na letjelištima u Ličko-senjskoj županiji.

M.B. /M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom