O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

8,5 milijuna eura dodijeljeno Ličko-senjskoj županiji za projekte u Novalji

1/1
8,5 milijuna eura dodijeljeno Ličko-senjskoj županiji za projekte u Novalji
8,5 milijuna eura dodijeljeno Ličko-senjskoj županiji za projekte u Novalji
Objavljeno: 04-11-2023

ZADAR – Jučer je u svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru održan sastanak Otočnog vijeća. Sastanku je nazočio predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar zdravstva Vili Beroš, ministrica turizma i športa Nikolina Brnjac, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te brojni državni tajnici, župani, gradonačelnici i načelnici otočnih županija.

Tim povodom dodijeljeni su ugovori brojnim otočnim udrugama za razvoj civilnog društva na otocima kao i ugovori otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta.

Iz Ličko-senjske županije sastanku su prisustvovali zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo – Đono koji su izrazili zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije te su zahvalili hrvatskoj Vladi, a posebno zbog dodjele sredstava u iznosu od 4,5 milijuna eura iz Programa za društvenu i regionalnu revitalizaciju Like koja je ciljana pomoć i podrška kontinentalnom dijelu županije, dok će se ovim Pozivom ojačati u društvenom i gospodarskom smislu i otočni dio Ličko-senjske županije, odnosno grad Novalja.

Hrvatska Vlada kroz novi program iz EU fondova - Integrirani teritorijalni program (ITP) za otoke snažno podupire teritorijalni pristup te je jedinicama lokalne samouprave omogućila određivanje prioriteta. Ovaj program ukupno vrijedan 150 milijuna eura predstavlja dosad najveći ciklus ulaganja u otoke.

Za područje Ličko-senjske županije osigurano je 8,5 milijuna eura.

Ličko-senjska županija je pri kraju kompleksnog procesa izrade strateškog dokumenta Plana razvoja otoka 2021.-2027. teritorijalne strategije u kojoj su definirana ključna područja ulaganja koji je podloga ali i uvjet za povlačenje sredstava EU-a u iznosu od 8,5 milijuna eura sukladno Integriranom regionalnom ulaganju za otoke.

A.M./M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom