O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dani sigurnosti u prometu od 16. do 22.rujna

1/1
Dani sigurnosti u prometu od 16. do 22.rujna
Dani sigurnosti u prometu od 16. do 22.rujna
Objavljeno: 16-09-2023

OTOČAC - Dani sigurnosti u prometu, u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL, i ove se godine već tradicionalno održavaju od 16. do 22. rujna diljem Europe, pod geslom Ostani živ i spasi živote!.

U prosjeku, u Europi svakoga dana u prometu život izgubi 70 osoba. Stoga je cilj samoga projekta pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba na europskim cestama provođenjem raznih preventivno-represivnih aktivnosti. Projekt se održava u suradnji s Europskom komisijom te se uvijek odvija istovremeno s Europskim tjednom mobilnosti.  

Za vrijeme provođenja Dana sigurnosti u prometu, na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine „četiri glavne ubojice u prometu“: a to je brzina, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela u vrijeme vožnje.
 
20. rujna obilježit će se i Dan bez poginulih u prometu. Tog dana će se, u svim policijskim upravama dodatno pojačati preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz maksimalni broj raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.

Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan - dan u kojem nitko ne će poginuti na europskim cestama. Prošle godine na Dan bez poginulih u prometu u Hrvatskoj nije bilo smrtno stradalih ni teško ozlijeđenih osoba.

MUP

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom