O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Proslavljena Gospa Krasnarska

1/8
Proslavljena Gospa Krasnarska
Proslavljena Gospa Krasnarska Proslavljena Gospa Krasnarska Proslavljena Gospa Krasnarska Proslavljena Gospa Krasnarska Proslavljena Gospa Krasnarska Proslavljena Gospa Krasnarska Proslavljena Gospa Krasnarska Proslavljena Gospa Krasnarska
Objavljeno: 16-08-2023

KRASNO - U svetištu Majke Božje Krasnarske, središnjem marijanskom svetištu Gospićko-senjske biskupije, proslavljena je 15. kolovoza svetkovina Velike Gospe. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Proslava svetkovine Uznesenja Marijina počela je u 7:30 s pokorničkim bogoslužjem i mogućnošću za ispovijed. Misu u 8 sati je predslavio Petar Zeba.

U 10:30 bila je zajednička molitva krunice, a nakon toga su u procesiji za kipom Gospe Krasnarske, koji su nosili djevojke i mladići u narodnim nošnjama, krenuli svećenici iz svetišta do vanjskog oltara pripremljenog za svečano euharistijsko slavlje koje je u 11 sati predvodio biskup Križić. Koncelebriralo je brojno svećenstvo.  Desetak svećenika  je ispovijedalo. Pjevanje je predvodio, uz glazbenu pratnju, zborovođa senjskog katedralnog zbora i udruženih zborova biskupije Ivan Prpić Špika.

Biskup Zdenko Križić u svojoj propovijed istaknuo je Blaženu Djevicu Mariju kao uzor vjere. Marija ne samo da je začela Isusa vjerom već je imala snažnu vjeru. „Njezina vjera nije bila neka lagana vjera, nego vjera koja puno košta, vjera iza koje je stajao cijeli život. Nije to bila vjera u kojoj je ona razumjela sve Božje zahtjeve prema njoj, sve događaje u svom vlastitom životu, nego vjera potpunog predanja Bogu kroz mnoga nerazumijevanja, trpljenja i tame”.

Na kraju mise Stjepan Zeba zahvalio je svima koji su pomogli oko organizacije proslave, svima koji su hodočastili i svima koji su sudjelovali na slavlju. Župnik je posebno naglasio kako je bio ganut mladim hodočasnicima koji su dostojanstveno molili krunicu i pjevali te su svima primjer nade kako hrvatski narod ima blago i budućnost.

Prije blagoslova biskup mons. Zdenko Križić zahvalio je starijim ljudima koji su unatoč svojim patnjama ipak došli na Krasno te svim obiteljima koji su došli s malenom djecom i na sve zazvao blagoslov.

IKA/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom