O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Veličanstvenom komemoracijom na Ljubovu obilježena 28. obljetnica Oluje

1/3
Veličanstvenom komemoracijom na Ljubovu obilježena 28. obljetnica Oluje
Veličanstvenom komemoracijom na Ljubovu obilježena 28. obljetnica OlujeVeličanstvenom komemoracijom na Ljubovu obilježena 28. obljetnica OlujeVeličanstvenom komemoracijom na Ljubovu obilježena 28. obljetnica Oluje
Objavljeno: 05-08-2023

LJUBOVO - Kod spomenika Pobjednik na Ljubovu okupilo se jučer više stotina članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici brojnih braniteljskih udruga, predstavnici izvršne vlasti i jedinica lokalne samouprave.

Na jučerašnji dan je prije 28 godina započela osloboditeljska Vojno-redarstvena operacija Oluja, a u prvim danima ove operacije na širem području Ljubova poginulo je 66 hrvatskih branitelja. Njima u čas podignut je spomenik s uklesanim imenima svih koji su ovdje poginuli za slobodnu Hrvatsku.

Riječi molitve na komemoraciji predvodio je policijski kapelan Ivan Borić iz Siska, uz Milu Čančara, koreničkog župnika. Nazočne je vrlo emotivnim porukama pozdravio ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

-Prije 28 godina ovdje na Ljubovu slomili smo neprijatelja i omogućili našim ljudima povratak u svoje domove. Svake godine se u velikom broju okupljamo oko spomenika Pobjednik kako bismo dostojanstveno obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Odajemo počast hrabrim hrvatskim braniteljima koji su ovdje pali. Zato i sami naziv Pobjednik predstavlja hrvatskog branitelja koji dostojanstveno brani svoju zemlju i podiže hrvatski barjak na zemlju natopljenu krvlju.
Hrvatski branitelji su u povijesti zapisani kao pobjednici. Četiri godine velikosrpske agresije pune smrti, razaranjima i strepnji ojačali su našu hrvatsku vojsku i policiju koji su od našeg zapovjednika i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana dobili zadaću da okončaju okupaciju Hrvatske. Mi smo oslobodili sva okupirana područja i svojem narodu podarili slobodu. Domovinski rat bio je prekretnica u našim životima. Mi smo imali malo oružja, ali smo bili osnaženi ljubavlju i ponosom, s osobinama koje naš neprijatelj nikada nije imao. Mi smo za razliku od naših neprijatelja znali za što i za koga se borimo - istaknuo je ministar Tomo Medved.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom