O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Veteranski centri – javna tribina u Gospiću

1/1
Veteranski centri – javna tribina u Gospiću
Veteranski centri – javna tribina u Gospiću
Objavljeno: 26-06-2023

GOSPIĆ – Radi upoznavanja s radom veteranskih centara 27. lipnja u 15 sati, u dvorani  KIC-a Gospić djelatnice Ministarstva hrvatskih branitelja, Područnog odjela Gospić održati će javnu tribinu na temu Veteranski centri.

Ministarstvo hrvatskih branitelja u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija provodi projekt Uspostave veteranskih centara u Hrvatskoj kojim je obuhvaćena izgradnja, uređenje i opremanje četiri veteranska centra – u Šibeniku, Sinju, Petrinji i Daruvaru.

Uspostava veteranskih centara u Hrvatskoj je jedan od najvažnijih strateških projekata za poboljšanje kvalitete življenja braniteljsko-stradalničke populacije. Prvi veteranski centar u Hrvatskoj otvoren je u lipnju 2022. u Šibeniku, a krajem siječnja 2023. s radom je počeo i veteranski centar u Sinju, a nedavno i veteranski centar u Petrinji.

Sva tri veteranska centra sadrže terapijski bazen, športske terene, prostore za očuvanje vrijednosti Domovinskog rata, duhovnu obnovu i izvođenje vježbi, dvoranu za fizikalnu rehabilitaciju te prostore za radnu terapiju, a sadržaje i usluge centara može koristiti ukupno više od 8.000 korisnika na godišnjoj razini za dnevne i višednevne rehabilitacije.

U veteranskim centrima se pružaju usluge psihosocijalne pomoći i podrške, kineziološkog programa i fizikalne rehabilitacije, radne terapije, rekreacijsko-športske usluge, duhovne obnove, program očuvanja i promicanja vrijednosti Domovinskog rata, primarne pravne pomoći iz područja braniteljskih prava, te očuvanja i promicanja zdravog načina života.

A.Š.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom