O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Perušiću odigran nogometni turnir u čast poginulog branitelja Milana Jurišćića Sokača

1/5
U Perušiću odigran nogometni turnir u čast poginulog branitelja Milana Jurišćića Sokača
U Perušiću odigran nogometni turnir u čast poginulog branitelja Milana Jurišćića Sokača U Perušiću odigran nogometni turnir u čast poginulog branitelja Milana Jurišćića Sokača U Perušiću odigran nogometni turnir u čast poginulog branitelja Milana Jurišćića Sokača U Perušiću odigran nogometni turnir u čast poginulog branitelja Milana Jurišćića Sokača U Perušiću odigran nogometni turnir u čast poginulog branitelja Milana Jurišćića Sokača
Objavljeno: 11-06-2023

Prije 30 godina poginuo je u obrani kote Repetitor na Ljubovu Milan Jurišić Skočko, dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik 9. gardijske brigade „Vukovi“ i pasionirani nogometaš. U trenutku pogibije imao je tek nešto više od 20 godina. Njemu u čast je na istoimenom nogometnom igralištu u njegovom rodnom Perušiću danas odigran Memorijalni nogometni turnir Milan Jurišić Skočko“na kojemu su sudjelovale ekipe: NK Perušić-seniori, NK Perušić-juniori, NK Velebit i NK Croatia ’92. Osim NK Perušić ovaj Memorijalni turnir podržali su Općina Perušić, Udruga veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“, Županijski nogometni savez i Ličko-senjska županija.

Načelnik Općine Perušić Ivica Turić istaknuo je na početku manifestacije potrebu njegovanja tradicije i otimanja zaboravu svih žrtava Domovinskog rata, uz nastojanja da se na ovim prostorima stvore što bolji uvjeti za ostanak i povratak mladih generacija. Ličko-senjski župan Ernest Petry prisjetio se poginulog Skočka koji je u trenutku stradavanja bio tek nešto stariji od njega.

-S Milanom sam dijelio dio naše zajedničke mladosti i s time mi teže pada sjećanje da smo se često susretali u gradu. Ovaj turnir je na tragu činjenice da ćemo kao Ličko-senjska županija uvijek obilježavati ovakve događaje i žrtve iz Domovinskog rata, naše heroje koje ne smijemo zaboraviti. Uvjeren sam da će ovaj nogometni turnir postati tradicionalan. To je ljudska dužnost svih nas koji ovdje ostajemo živjeti, ali i svih drugih generacija. Zato mladim naraštajima poručujem da nikada ne zaborave naše heroje iz Domovinskog rata, ljude koji su stvorili hrvatsku državu. Naglašavam odličnu suradnju s Općinom Perušić i vjerujem da se načelnik Turić još nije umorio i da može još puno dati za svoj kraj. Čeka nas još puno posla, nova ulaganja i projekti da bi mlađi ostajali živjeti ovdje, naglasio je župan Petry. Govoreći u svojstvu izaslanika ministra hrvatskih branitelja, glavni tajnik Ivica Akmadža zahvalio se na odlično organiziranoj manifestaciji.

-Zahvaljujem vam se u ime ministra hrvaatskih branitelja i potpredsjednika Vlade Tome Medveda. Ovo je jedan način kako se moramo ponašati i prisjećati se svih naših žrtava Domovinskog rata, pogotovo poginulih hrvatskih branitelja. Naše Ministarstvo će i na ovaj način podržavati sva događanja koja su na tome tragu, a sve s ciljem da se ti ljudi i naša povijest nikada ne zaborave. S vama se jako ugodno osjećam, turnir je sjajno organiziran pa se nadam da ćemo narednih godina opet biti zajedno, uvjeren je tajnik Ivica Akmadža.

Uoči početka turnira predsjednik Nogometnog saveza ličko-senjske županije Josip Šuper je najuspjelijim ekipama koje djeluju na ovim prostorima dodijelio pehare za postignute rezultate u nogometu. Brat poginulog Skočka, dragovoljac Domovinskog rata Ivan Jurišić Birka, govorio je s puno emocija i teško je izgovarao riječi zahvale svima koji su pomogli da se ovaj turnir održi. On je turnir posvećen poginulom bratu proglasio otvorenim, rekavši kako u ovakvim trenutcima nisu važni rezultati utakmica, koliko zajednička želja za druženjem i otimanja zaboravu naše nedavne povijesti.

Kabinet župana 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom