OTOČAC - Regionalna konferencija Samodostatnost u hrani za održivu budućnost, koju organiziraju županijske komore Sisak i Otočac, održat će se 3. svibnja s početkom u 10 sati u Sisku u Hotelu Panonija.
Cilj konferencije je razmjenom znanja i primjera dobre prakse ukazati na važnost samodostatnosti u proizvodnji hrane te potaknuti suradnju između poljoprivrednih proizvođača, prehrambene industrije i lokalne i regionalne uprave.
Renomirani stručnjaci iz gospodarstva, akademske zajednice i institucija u svojim izlaganjima govorit će o važnosti lokalne samodostatnosti u proizvodnji hrane. Raspravljat će se i o trenutnim izazovima s kojima se suočava sektor proizvodnje i prerade hrane, kao i o nužnosti sve veće primjene funkcionalne hrane u svrhu očuvanja zdravlja ljudi. Jedan od ključnih alata za postizanje ovih ciljeva je digitalizacija, koja će omogućiti podizanje konkurentnosti domaće poljoprivrede i prehrambene industrije ali i razvoj ruralnih krajeva.
U sklopu konferencije održat će se tri tematska panela: Pametna poljoprivreda, Hrana budućnosti i Hrana i ruralna revitalizacija.
Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno, a zainteresirani se mogu prijaviti ispunjavanjem prijavnog obrasca najkasnije do 2. svibnja.
M.K.