O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Biskupijska vjeronaučna olimpijada u Otočcu

1/4
Biskupijska vjeronaučna olimpijada u Otočcu
Biskupijska vjeronaučna olimpijada u OtočcuBiskupijska vjeronaučna olimpijada u OtočcuBiskupijska vjeronaučna olimpijada u OtočcuBiskupijska vjeronaučna olimpijada u Otočcu
Objavljeno: 17-03-2023

OTOČAC - Natjecanje iz vjeronauka za Ličko-senjsku županiju, odnosno Gospićko-senjsku biskupiju, održano je 16. Ožujka u Otočcu u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana.Tema ovogodišnjeg natjecanja je Naša draga svetišta.

U natjecanju je sudjelovalo devetnaest ekipa iz osnovnih škola i osam ekipa iz srednjih škola. Nakon okupljanja sudionika program je počeo državnom himnom Lijepa naša te molitvom sa zazivom Duha Svetoga koju je predmolila vjeroučiteljica Dražena Rubčić. Mali zbor pod vodstvom vjeroučitelja Darija Košćaka razveselio je skup pjesmom Ima jedna duga cesta, a učenici 8. C razreda Simona Devčić i Carlos Erceg izveli su kratak recital, u kojem su pozdravili sve okupljene te predstavili svetišta u Gospićko-senjskoj biskupiji: Gospe od Čudesa u Oštarijama, Majke Božje Krasnarske na Krasnu i crkvu hrvatskih mučenika na Udbini.

Potom se skupu obratila ravnateljica škole Jasminka Devčić. Prigodne pozdrave također su uputili predstojnik biskupijskog Katehetskog ureda i otočki župnik i dekan Marinko Miličević, otočki gradonačelnik Goran Bukovac te gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

-Svetišta su posebna mjesta božje prisutnosti gdje su se događala čuda, a sveta je i svaka kuća gdje se moli pa tako i škole. Pohađajući u budućnosti naša svetišta, širit ćete svoje znanje što je znak duhovnog rasta - poručio je vjeroučenicima biskup Križić.

Učenici su se potom rasporedili po učionicama te je počeo pisani dio natjecanja. Nakon rješavanja, uslijedio je ručak te razgledavanje grada, župne crkve Presvetog Trojstva, Muzeja Gacke i Gačanskog parka hrvatske memorije. Pod stručnim vodstvom Ruže Orešković učenici su mogli čuti mnogo zanimljivosti vezanih uz povijest Otočca.

Nakon što su pregledani svi testovi, stručna komisija izradila je privremenu ljestvicu poretka ekipa. Prvih pet najbolje rangiranih ekipa čekao je drugi dio natjecanja pod imenom Milijunak. Učenici su u tom dijelu mogli osvojiti još 20 bodova.

Na kraju su pobjednici bile domaćinska osnovna škola Zrinskih i Frankopana te ogulinska Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, čime su izborili pravo sudjelovanja na državnom natjecanju iz Vjeronauka, koje će biti održano početkom svibnja.

IKA

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom