O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Započela isplata preostalog iznosa izravne potpore i IAKS mjera

1/1
Započela isplata preostalog iznosa izravne potpore i IAKS mjera
Započela isplata preostalog iznosa izravne potpore i IAKS mjera
Objavljeno: 26-02-2023

OTOČAC - Započela je isplata preostalog iznosa izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja. Na račune poljoprivrednika uplaćuje se preostali dio potpore za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje te mlade poljoprivrednike i Mjeru 13 - Plaćanja područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima, ukupno vrijedan 149,8 milijuna eura.

U isplati predujma odnosno 70 posto ukupnog odobrenog iznosa potpore, koja je provedena u studenome prošle godine, potporu je primilo 101.637 poljoprivrednih gospodarstava u iznosu od 221,7 milijuna eura, a kroz sve oblike izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja poljoprivrednicima će ove godine biti isplaćeno više od 370 milijuna eura, temeljem podnesenihjedinstvenih zahtjeva za potporu u 2022. godini.

Sukladno dinamici odobravanja u ožujku i travnju nastavit će se isplate proizvodno vezanih potpora (tov junadi, krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće i povrće, šećerna repa, krmno proteinski usjevi), potpora za osjetljive sektore (maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače, izvorni i zaštićeni kultivari) i preostale IAKS mjere ruralnog razvoja (Mjera 10 Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene, Mjera 11 Ekološki uzgoj, Mjera 14 Dobrobit životinja) – priopćava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom