O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kadeti na zimskom kampu u Udbini pokazali iznimne vještine

1/4
Kadeti na zimskom kampu u Udbini pokazali iznimne vještine
Kadeti na zimskom kampu u Udbini pokazali iznimne vještineKadeti na zimskom kampu u Udbini pokazali iznimne vještineKadeti na zimskom kampu u Udbini pokazali iznimne vještineKadeti na zimskom kampu u Udbini pokazali iznimne vještine
Objavljeno: 23-02-2023

UDBINA - Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” su jučer u vojarni “Josip Jović” u Udbini uspješno su završili početnu fazu obuke i osposobljavanje za vođenje desetine u realnim uvjetima.

Zimski kamp kadeta 19. naraštaja održava se od 12. do 24. veljače, a na kampu sudjeluje 86 kadeta druge godine, i to 39 kadeta koji pohađaju smjer Vojnog vođenja i upravljanja, 26 kadeta sa smjera Vojnog inženjerstva te 21 kadet smjera Vojnog pomorstva i osam instruktora/zapovjednika voda.

Dvotjedni kamp na Udbini koncipiran je kao sinteza kratkog teoretskog izlaganja i intenzivnog praktičkog rada na kraju kojeg se svi kadeti ocjenjuju. Posebna pozornost posvećuje se uporabi osobnog naoružanja i opreme te primjeni znanja i vještina zapovjednika desetine u postupcima vođenja postrojbe u taktičkim situacijama na razini desetine. Za vrijeme održavanja kampa, kadeti su naučili osnove formacije i tehnike kretanja, osnove rada desetine u napadu i obrani, uvježbavali su reakcije na izravnu i neizravnu paljbu te su uspješno savladali početni dio obuke za vođenje desetine. Kadeti su bili iznimno motivirani na obuci i izuzetno disciplinirani tijekom kampa, a svoja znanja i vještine nadogradit će na ljetnom kampu koji se održava nakon završetka ljetnog semestra.

Zimski kamp kadeta održava se nakon završetka zimskog semestra, na nekoliko vojnih lokacija na kojima su raspoređeni različiti naraštaji kadeta. Lokacije na kojima se provode zimski kampovi kadeta su vojarna “Josip Jović” u Udbini, vojni poligon “Gašinci”, vojno vježbalište Gakovo, skijalište Platak i vojarna “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

MO/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom