O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Gospiću održan susret medijskih djelatnika s područja GSB

1/1
U Gospiću održan susret medijskih djelatnika s područja GSB
U Gospiću održan susret medijskih djelatnika s područja GSB
Objavljeno: 29-01-2023

GOSPIĆ - U dvorani Biskupskog ordinarijata u Gospiću jučer je održan susret medijskih djelatnika s područja Gospićko-senjske biskupije:  biskupijskih i župnih suradnika u pisanju vijesti, uređivanju web-stranica, župnih, tjednih, mjesečnih i godišnjih listova te urednika i novinara različitih web-portala. Organizirao ga je predsjednik Odbora za medije Mišel Grgurić. Predavanje je održao dr. Krunoslav Novak, generalni tajnik HBK i profesor na Odjelu za komunikologiju HKS-a na temu Komunikacija, mediji, Crkva.

Predavača i prisutne pozdravio biskup Zdenko Križić. Spomenuo je mons. Milu Pecića koji je do 2022. bio predsjednik Povjerenstva za pastoral medija. Posljednji ovakav susret održan je 2018. g. u Pastoralnom centru na Plitvicama. Do sada su susreti medijskih djelatnika održavani na najbliži datum Svjetskom danu društvenih komunikacija koji se slavi na Sedmu vazmenu nedjelju.

Potom je biskup Križić pozdravio predavača, sve prisutne i svima zahvalio na odazivu te naglasio potrebu suradnje između Crkve i medijskih djelatnika. Zadaća medija je izvješćivati objektivno i istinito o onome o čemu se izvješćuje usmeno ili pisano. Da nema medija mnogo toga prošlo bi nezabilježeno.

Predavač se na kraju osvrnuo na probleme koje izazivaju nove tehnologije: mobitel, elektronička pošta, Facebook, TIK TOK, Instagram…

S raspravom i s molitvom: „Gospodine, neka u dolini naših napora sazrijeva Tvoja žetva“, i sa zahvalom predavaču dr. Krunoslavu Novaku, završilo je ovo korisno predavanje o komunikaciji.

GSB/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom