O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Prvi dan trodnevnice za "Fabijanovu"

1/1
Prvi dan trodnevnice za "Fabijanovu"
Prvi dan trodnevnice za "Fabijanovu"
Objavljeno: 19-01-2023

OTOČAC - Misno slavlje prvoga dana trodnevne priprave za Fabijanovu predvodio je karmelićanin Domagoj Jelača, župni vikar u Gospiću, a koncelebrirali su pop Ante Luketić, don Jure Ladišić i don Anđelko Kaćunko. U uvodnoj riječi predvoditelj je istaknuo primjer Sv. Antuna Opata (Pustinjaka), otca monaštva (4. stoljeće), koji je doslovce postupio po Isusovoj riječi: "Nijedan od vas koji se ne odrekne svega što posjeduje, ne može biti moj učenik" (Lk 14,33). U prigodnoj propovijedi - prema evanđeoskom opisu događaja o "trganju klasja subotom" i Isusovoj 'replici' farizejima kako "je subota stvorena radi čovjeka, a ne čovjek radi subote" (Mk 2,27) - o. Domagoj je govorio o značenju i važnosti Dana Gospodnjega, nedjelje, u životu kršćanina.

Naglasio je da Isusovi učenici danas u 21. stoljeću, jednako kao i prvi kršćani u vrijeme progona Crkve u 1. stoljeću, bez nedjeljne svete mise ne mogu svojim ljudskim silama izdržati kušnje i vjerno svjedočiti svoju vjeru. Isus Krist, otajstveno prisutan u kruhu posvećenu na euharistiji davao je snagu ne samo za svjedočenje vjere nego i za mučeničku smrt također Sv. Fabijanu i Sebastijanu, našim svetim zaštitnicima, posvijestio je o. Domagoj. Dodao je na kraju kako je potrebno njih moliti da nas zagovaraju pred Bogom, u današnjim izkušenjima i izazovima kroz koje prolazi i naš narod i kršćani cijeloga svijeta.

Na kraju svete mise, na kojoj je pjevanje vodio VIS "Trinitas", vikar don Anđelko zahvalio je o. Domagoju za predvođenje euharistijskoga slavlja i poticajne riječi u propovijedi, ter je vjernike pozvao na drugi dan trodnevnice, u srijedu, koju će predvoditi gospićki župnik karmelićanin o. Anto Knežević.

RKŽO / I.B. 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom