O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Završene šahovske lige Zapad

1/1
Završene šahovske lige Zapad
Završene šahovske lige Zapad
Objavljeno: 01-11-2022

RIJEKA - U Rijeci su proteklog vikenda odigrana zadnja tri kola 7., 8. i 9. u 2. i 3. Hrvatskim  šahovskim ligama - zapad.  Do posljednjih poteza su vođene šahovske bitke za prvaka, za opstanak u ligi, ili za ulazak u viši rang.

Pobjednici 2. lige su šahisti Rijeke 2 sa 17 bodova, ali po propozicijama ne mogu u viši rang, tj. 1. ligu jer je u njoj već ekipa Rijeka 1.,tako da u kvalifikacije za 1. ligu idu drugoplasirani šahisti Juniora iz Rijeke koji su osvojili 15 bodova.

3. mjesto osvojila je Rječina iz Dražica s 12 bodova, 4. mjesto Kraljevica s 11 bodova, 5. mjesto pripalo je šahistima Karlobaga s 10 bodova, 6. mjesto zauzeli su šahisti Gacke iz Otočca sa 7 bodova, za koju je ključnu pobjedu za 3-3 i 7. meč bod i time opstanak u ligi protiv Kraljevice osvojio Boris Pavelić, tajnik kluba, bodove za Gacku su osvajali Mario Kranjčević i Marijan Mažuran 5,5, Boris Pavelić 5, Miljenko Vukelić 4 boda, Banko Vujanić 3 i Milan Orešković 2,5 boda. Na 7. mjestu je Šahovski klub Buje sa 6 bodova, koliko su osvojili i šahisti Velebita iz Senja ali sa slabijim dodatnim kriterijima, i oni ispadaju iz 2. lige ako s šahisti riječkog Juniora kroz kvalifikacije ne probiju u 1. ligu. Iz 2. lige su ispali šahisti Krka na 11. mjestu s 5 bodova i posljednje plasirani na 12. mjestu su šahisti Lošinja s 1 osvojenim meč bodom.

Pobjednici 3. Hrvatske lige zapad su šahisti Pula 2 sa 17 bodova te su se zajedno sa drugoplasiranima šahistima Crikvenice, koji su osvojili 16 bodova, plasirali u 2. ligu. Treći su šahisti Batane iz Rovinja sa 14 bodova.

Šahisti iz Korenice su završili na 8. mjestu sa 6 bodova, a prava je šteta da nisu nastupali šahisti iz Gospića i Udbine i tako dali mogućnost mladim talentiranim šahistima da stječu iskustvo i populariziraju šah u svojim sredinama.

N.L.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom