O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Nova don Kaćunkova knjiga

1/1
Nova don Kaćunkova knjiga
Nova don Kaćunkova knjiga
Objavljeno: 17-09-2022

OTOČAC – Tko je za knjigu, za knjigu je. Ne samo čitati knjigu, iz knjige učiti, već i pisati knjigu. E ova treća faza je svakako najzahtjevnija, tko je probao zna koje su to čari i muke po knjizi. A don Anđelko Kaćunko je čovjek od knjige. Ide to njemu, oš teološka štiva, oš prozna, oš glazbena, čega god se taj lati – završi s knjigom. I možda ga je baš zato Božja providnost ponovo vratila u Otočac, tu kolijevku knjige, da se drugi ne ljute.

Pod ruku nam je dopalo ovogodišnje izdanje znakovita naslova Pod obranu se tvoju … A ispod naslova se krije podnaslov 'SOS-KAJdanka' (skladbe – obradbe – stihovi. I doista se radi u kojoj su notni zapisi sa stihovima 55 liturgijskih pjesama.

Evo što su o ovoj knjizi rekli predgovarači i pogovarači:

- Očito da autor ima iskustva i sensus za pučki glazbeni izričaj i ritmičko melodijsku estetiku pučke pjesme i pučkog pjevanja – prof. mr. M. Martinjak;

-Kao glazbenik  … don Anđelko sve vidno čini lako, razigrano i nadahnuto kako bi ljudima među kojima pastoralno i prosvjetiteljski djeluje prenio bogate sadržaje i poruke svojih nadahnuća i hrvatsko-kršćanske glazbene molitve, ali i kulturne tradicije – fra. Š. Šito Ćorić;

-Sigurna sam da će ovaj izbor glazbenog „opusa“ don Anđelka Kaćunka ne samo izazvati zanimanje javnosti, nego lako pronaći put do svih koji vole crkvenu glazbu i liturgijsku popijevku – R. Ivoš-Krajina.

To vele oni koji se u materiju razumiju, a nama je povjerovati i biti uvjeren da je to baš tako. Jer don Kaćunko ne omanjuje.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!