O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Među 96 najboljih maturanata i Filip Dugonjić

1/1
Među 96 najboljih maturanata i Filip Dugonjić
Među 96 najboljih maturanata i Filip Dugonjić
Objavljeno: 28-07-2022

OTOČAC - U Ministarstvu znanosti i obrazovanja jučer su dodijeljene nagrade najboljim maturantima. Nagradu Soljačić, u iznosu od 5.000 američkih dolara, osvojila je Amalija Rafaj Škriljevečki iz Prve gimnazije Varaždin za stopostotno riješenu maturu iz matematike i fizike. Nagradu za informatiku, u iznosu od 5.000 eura, ove je godine dodijelila tvrtka S&T Hrvatska Viktoru Pijanecu iz Prve gimnazije Varaždin. Po prvi put dodijeljena je i Nagrada Ante Žužul za najbolji rezultat iz hrvatskog jezika i povijesti u iznosu od 5.000 eura. Dobio ju je Danijel Vukelja iz II. gimnazije Varaždin.

Ministarstvo znanosti i obrazovanjea ove je godine maturante nagradilo iznosom od 2.500 kuna, kao i posebnim priznanjima. Nagrađeno je 96 maturanata iz cijele Hrvatske, a njih čak 69 iz strukovnih škola. Učenici su nagrađeni prema kriteriju: učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100 posto na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100 posto, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Nama je vijest da je među nagrađenima Filip Dugonjić, učenik Srednje škole Otočac koji je 100% riješio test na ispitu razine B iz Engleskog jezika, a predavao mu je prof. Igor Orešković, učenik je pohađao obrazovni program šumarski tehničar.

Kako stvari stoje, Dugonjić je jedini nagrađeni maturant iz Ličko-senjske županije.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!