O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Imenovanja, razrješenja i premještaji u Gospićko-senjskoj biskupiji 2022.

1/1
Imenovanja, razrješenja i premještaji u Gospićko-senjskoj biskupiji 2022.
Imenovanja, razrješenja i premještaji u Gospićko-senjskoj biskupiji 2022.
Objavljeno: 14-06-2022

GOSPIĆ - Odlukom biskupa Zdenka Križića došlo je do novih imenovanja, premještaja i razrješenja u Gospićko-senjskoj biskupiji.

-mons. mr. Tomislav Šporčić razriješen je službe župnika župe Presvetog Trojstva u Otočcu i excurrendo upravitelja župe Sv. Mihovila u Dabru te se umirovljuje. Također, mons. Šporčić razriješen je i službe povjerenika za Pastoral obitelji i Pastoral Župnih-pastoralnih i Ekonomsko-financijskih vijeća Gospićko-senjske biskupije.

-mons. Mile Pecić razriješen je službe župnika župe Presvetog Trojstva u Slunju i excurrendo upravitelja župe Sv. Duha u Hrvatskom Blagaju te se umirovljuje. Također, mons. Pecić razriješen je i službe povjerenika za Pastoral medija Gospićko-senjske biskupije.

-vlč. Mile Rajković razriješen je službe župnika župe Sv. Ivana Krstitelja u Švici te se umirovljuje.

-mons. Marinko Miličević razriješen je službe župnika katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću i excurrendo upravitelja župa Pohođenja BDM na Baškim Oštarijama i Sv. Martina, b. u Brušanima te se imenuje župnikom župe Presvetog Trojstva u Otočcu i excurrendo upraviteljem župa Sv. Ivan Krstitelja u Švici i Sv. Mihovila u Dabru. Također, mons. Miličević imenovan je povjerenikom za Pastoral obitelji Gospićko-senjske biskupije.

-vlč. Anđelko Kaćunko razriješen je službe župnog vikara katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću te je imenovan župnim vikarom župe Presvetog Trojstva u Otočcu, Sv. Ivana Krstitelja u Švici i Sv. Mihovila u Dabru.

-vlč. Stanko Smiljanić razriješen je službe župnog vikara katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću te je imenovan župnim vikarom župe Sv. Križa u Ogulinu.

-preč. Nikola Turkalj razriješen je službe župnika župe Sv. Terezije Avilske u Bužimu te je imenovan upraviteljem Pastoralnog centra Baške Oštarije.

-vlč. Herbert Berisha razriješen je službi excurrendo upravitelja župa Sv. Jakova, ap. u Bilaju i Sv. Petra i Pavla, ap. u Ličkom Ribniku te je imenovan excurrendo upraviteljem župa Pohođenja BDM na Baškim Oštarijama i Sv. Martina, b. u Brušanima  .

-o. Anto Knežević, OCD, na prijedlog Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, imenovan je župnikom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću.

-o. Domagoj Jelača, OCD, na prijedlog Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, imenovan je excurrendo upraviteljem župa Sv. Jakova, ap. u Bilaju i Sv. Petra i Pavla, ap. u Ličkom Ribniku te je imenovan i na službu župnog vikara katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću.

-o. Marko Maglić, OCD, na prijedlog Hrvatske karmelske provincije sv. oca Josipa, imenovan je župnim vikarom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću.

-don Petar Belina, SDB, na prijedlog Hrvatske salezijanske provincije, razriješen je službe župnika župe BDM Majke Crkve na Plitvicama i excurrendo upravitelja župe Sv. Jelene Križarice u Rakovici.

-don Stjepan Tribuljak, SDB, na prijedlog Hrvatske salezijanske provincije, razriješen je službe župnog vikara župe BDM Majke Crkve na Plitvicama.

-vlč. Josip Tomljanović razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Brinju i excurrendo upravitelja župa Sv. Antuna Padovanskog u Letincu i Sv. Ivana Krstitelja u Lipicama te je imenovan župnikom župe BDM Majke Crkve na Plitvicama i upraviteljem Pastoralnog centra „Plitvički Emaus“. Također, vlč. Tomljanović imenovan je na dužnosti zamjenika ekonoma Gospićko-senjske biskupije i povjerenika za Pastoral ministranata Gospićko-senjske biskupije.

-vlč. Goran Antunović razriješen je službe župnika župe Sv. Ane u Plaškom i excurrendo upravitelja župe Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom te je imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Brinju i excurrendo upraviteljem župa Sv. Antuna Padovanskog u Letincu i Sv. Ivana Krstitelja u Lipicama.

-vlč. Bruno Lovaković razriješen je službe župnog vikara župe Sv. Križa u Ogulinu te je imenovan župnikom župe Sv. Ane u Plaškom i excurrendo upraviteljem župe Sv. Ivana Nepomuka u Saborskom.

-vlč. Nikola Prša razriješen je službe privremenog upravitelja župe Sv. Jurja, mč. u Zagorju.     

-vlč. Mario Vazgeč razriješen je službe excurrendo upravitelja župe Uzašašća Isusova u Cerovniku te je imenovan excurrendo upraviteljem župa Sv. Jurja, mč. u Zagorju i župe Presvetog Trojstva u Modrušu. Također, vlč. Vazgeč razriješen je dužnosti zamjenika ekonoma Gospićko-senjske biskupije.

-preč. dr. Željko Blagus imenovan je excurrendo upraviteljem župe Uzašašća Isusova u Cerovniku.

-vlč. Dino Rupčić imenovan je excurrendo upraviteljem župe Sv. Jelene Križarice u Rakovici.

-vlč. Šimo Božić razriješen je službe župnika župe Sv. Nikole, b. u Cvitoviću i excurrendo upravitelja župe Sv. Jurja, mč. u Lađevcu te je imenovan župnikom župe Presvetog Trojstva u Slunju i excurrendo upraviteljem župe Sv. Duha u Hrvatskom Blagaju.

-vlč. Ivica Tolla imenovan je excurrendo upraviteljem župa Sv. Nikole, b. u Cvitoviću i Sv. Jurja, mč. u Lađevcu.

-vlč. Mišel Grgurić razriješen je službe povjerenika za Pastoral ministranata Gospićko-senjske biskupije te je imenovan povjerenikom za Pastoral medija Gospićko-senjske biskupije.

-mons. Mile Čančar imenovan je povjerenikom za Pastoral Župnih-pastoralnih i Ekonomsko-financijskih vijeća Gospićko-senjske biskupije.

BoG/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!