O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Nema više motike!

1/1
Nema više motike!
Nema više motike!
Objavljeno: 07-06-2022

OTOČAC – Vjerovali ili ne, ali u Hrvatskoj je odnedavna zabranjena – motika, odnosno njeno korištenje. Zabranjeno je kopanje motikom, okapanje motikom, nagrtanje motikom, odnosno svi poslovi s motikom.

Naime, na konzultacijama vezano za Strateški plan, najavljeno je dodatno smanjivanje potpora ekološkoj proizvodnji. I tu je navedeno da je u novom prijedlogu Plana istaknuta zabrana korištenja motike u mehaničkom suzbijanju korova unutar redova višegodišnjih nasada. A što je ekološkije od motike, pitate se vi? I to s pravom!

Što se dogodilo? Oni koji se očito „razumiju“ kao Marica u nešto, preveli su krivo neke europske nam direktive pa je mehaničko prevedeno kao mehanizirano. I onda su naše velike „pameti“ od seljaka zatražile da koristi isključivo mehanizaciju iako je to u mnogim slučajevima u praksi neprovedivo, a cilj mjere je trebao biti smanjivanje korištenja pesticida. A kako motika nije – mehanizacija, eto ti jada.

E pa sada da ovo nije tužno, bilo bi (pre)smiješno, ovako nije, tužno je da tužnije ne može biti. Očito da treba nekoga motikom „po glavi“ da mu pamet dođe.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!