O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Misno slavlje za hrvatske branitelje poginule na Velebitu

1/1
Misno slavlje za hrvatske branitelje poginule na Velebitu
Misno slavlje za hrvatske branitelje poginule na Velebitu
Objavljeno: 05-06-2022

SVETO BRDO/DUŠICE - Na prostoru Jurjevića stanova, kod Dušica podno Svetog brda, na visini od 1.260 metara u subotu je susretom i misom obilježen 5. pohod za hrvatske branitelje poginule na Velebitu. Misu je predslavio vojni kapelan iz Karlovca Ivan Blaževac.

Susret je okupio stotinjak sudionika, planinara i bivših branitelja koji su došli u okviru svojih udruga, a ove godine su nazočili i pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske. O sigurnosti sudionika pohoda brinula je Stanica HGSS-a iz Gospića. Većina sudionika ovog susreta popela se na drugi po visini vrh Velebita Sveto brdo (1.572 metara). U propovijedi je vlč. Blaževac poručio da čovjeka pokreće Duh Sveti, kao što je učinio apostole hrabrim ljudima da navještaju evanđelje i živog Boga, te dodao da je taj isti Duh nadahnjivao ljude koji su se na tome mjestu borili za Hrvatsku.

-Duh ih je nadahnuo da se bore protiv neprijatelja, ali i surove prirode. Taj je duh i vas nadahnjivao da se popnete na Sveto brdo i doživite ushit, kojeg su doživjeli i branitelji braneći i oslobađajući domovinu. Taj je duh živio u narodu, no nažalost, zadnjih godina se javljaju novi duhovi materijalizma, liberalizma i neprirodnih obiteljskih zajednica. Svi ti duhovi čine loše naše narodu. Nekada nas je bilo oko 4,6 milijuna, a danas nas ima samo 3,8. Branitelji su znali zašto se obore, a mi njihovi sljednici to trebamo nastaviti. Mnogi narodi u svijetu se bore da budu veliki, a mi gledamo kao prevarit jedan drugoga. Trebamo pomagati bližnjemu i stvarati vrijednosti na kojima će se mladi učiti i nadahnjivati - zaključio je Blaževac.

Misu su glazbeno animirali članovi HPD Gore. Svim sudionicima 5. pohoda obratio se prigodnim riječima i jedna od suorganizatora Josip Jopa Lukunić, a na povratku sudionici su zastali kod spomen obilježja poginulim stanovnicima Svetog Roka, Ličkog Cerja, Ričica i Lovinca u Egeljcima.

Ovaj već tradicionalni susret organizira HPD Gora iz Zagreba na čelu s glavnim inicijatorom i predsjednikom društva Josipom Jopom Lukinićem kao i Specijalna jedinica policije Grom PU Karlovačke na čelu s predsjednikom Mirom Palajsom.

IKA

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!