O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Koncert klape Luka u Lovincu

1/1
Koncert klape Luka u Lovincu
Koncert klape Luka u Lovincu
Objavljeno: 28-05-2022

LOVINAC - Sinoć, 27. svibnja, u punoj dvorani Kulturno-informativnog centra u Lovincu, a povodom obilježavanja Dana državnosti, održan je prigodni koncert Klape Luka, koja je doslovno bez daha ostavila nazočnu publiku.

Na početku je voditeljica Upravnog odjela općine Lovinac Ana Miletić pozdravila sve nazočne, a potom predstavila Klapu Luka i njene članice: Sanju Žan, Tatjanu Bon, Sandru Valenčić, Vedranu Veljačić, Vesnu Juretić, Mirjanu Crnić Novosel, Marinku Bogičević, Sandru Damijanić i Jagodu Lesica, kao i umjetničkog voditelja Andreja Babić.

Klapa Luka, koja djeluje još od 1985. godine predstavlja sinonim kvalitete ženskoga klapskog pjevanja, te baštini tradicionalni izričaj istarsko-primorske ljestvice i dalmatinske pjesme, a okušala se i u zabavnom žanru. Za svoje prepoznatljivo i osebujno djelovanje dobitnica je brojnih međunarodnih i domaćih plaketa, priznanja i nagrada.

Kako su se i same predstavile prije početka koncerta, nedavno su u pandemijskim uvjetima i bez nazočnosti publike, proslavile 35. obljetnicu svojega djelovanja, pa im je ovaj koncert opet donio radost nastupa pred prilično brojnom publikom, budući se u KIC-u doslovno tražila stolica više.

Kraću pauzu unutar nastupa Klape Luka upotpunio je autor Goran Jurković recitalom nekoliko svojih autorskih domoljubnih pjesama posvećenih Velebitu i Domovini.

Nakon održanog koncerta u kojemu je svaka izvedena vokalna ili vokalno-instrumentalna skladba bila popraćena glasnim ovacijama i pljeskom publike, nazočnima se obratio i načelnik općine Lovinac Ivan Miletić, koji je zahvalio svima na dolasku i stvaranju ovako posebnog ozračja, što i priliči obilježavanju Dana državnosti u Lovincu.

Na kraju je ova prelijepa večer zaključena ugodnim druženjem uz prigodni domjenak u prostorijama Kulturno-informativnog centra u Lovincu.

G. Jurković/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom