O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Spomen na mučeničku smrt s. Žarke Ivasić, partizanske i komunističke žrtve

1/3
Spomen na mučeničku smrt s. Žarke Ivasić, partizanske i komunističke žrtve
Spomen na mučeničku smrt s. Žarke Ivasić, partizanske i komunističke žrtveSpomen na mučeničku smrt s. Žarke Ivasić, partizanske i komunističke žrtveSpomen na mučeničku smrt s. Žarke Ivasić, partizanske i komunističke žrtve
Objavljeno: 17-05-2022

GOSPIĆ - Župa Gospić je jučer slavila svog suzaštitnika s. Ivana Nepomuka u njegovoj crkvi jutarnjom misom, a poslijepodne obilježavala je dan mučeničke smrti Žarke Ivasić, milosrdnice, koja je strijeljana i pokopana na groblju Sv. Marije Magdalene u Gospiću, 16. svibnja 1946.

Oko njena groba okupile su se sestre milosrdnice pristigle iz Zagreba, Rijeke, Splita, iz Bosne i Hercegovine i drugih mjesta s vrhovnom i provincijalnim upravama te vjernici na molitvu koju je predvodio kancelar biskupije Mišel Grgurić.

Nakon toga pošli su u procesiji moleći sv. krunicu do katedrale u kojoj je u 18 sati sv. misu predvodio biskup Zdenko Križić, u zajedništvu sa svećenstvom.

Pjevanje je predvodio zbor sestara milosrdnica iz Splita pod ravnanjem i uz pratnju na orguljama s. Mirte Škopljanac Mačina.

GSB/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!