O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Vjeronaučna olimpijada u matičnim školama GSB

1/2
Vjeronaučna olimpijada u matičnim školama GSB
Vjeronaučna olimpijada u matičnim školama GSBVjeronaučna olimpijada u matičnim školama GSB
Objavljeno: 23-03-2022

GOSPIĆ - Nakon vjeronaučne olimpijade održane na školskoj razini 8. veljače ove godine, u utorak 15. ožujka održana je vjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole Gospićko-senjske biskupije na biskupijskoj razini.

Tema olimpijade bila je „Sveti Ignacije Loyolski i Družba Isusova“. Natjecanje koje se sastojalo samo od pismenog testa, provedeno je u matičnim školama ekipa koje su se natjecale, pod nadzorom Povjerenstava za praćenje natjecanja imenovanih od ravnatelja škola. Na biskupijskom natjecanju ove godine sudjelovalo je sedam ekipa iz srednjih škola i 18 ekipa iz osnovnih škola.

Riješeni testovi i evidencijski listići skenirani su i poslani elektroničkom i zemaljskom poštom u Katehetski ured. U petak, 18. ožujka tridesetak članova Biskupijskog/Županijskog povjerenstva i vjeroučitelja na čelu s predstojnikom Katehetskog ureda mons. Marinkom Miličevićem, tajnicom s. Robertinom Medven te predsjednikom povjerenstva i članom Državnog povjerenstva za natjecanje Franjom Puškarićem okupilo se na ispravljanju testova.

Na temelju rezultata natjecanja konačni pobjednik u kategoriji osnovnih škola je Osnovna škola Zrinskih i Frankopana Otočac s mentoricom Tinom Košćak. Drugo mjesto osvojila je Osnovna škola Nikole Tesle Gračac s mentoricom Zorkom Vuletić, a treće mjesto Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Korenica s mentoricom Ivanom Ivančević.

U kategoriji srednjih škola prvo mjesto pripalo je Srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića Senj s mentoricom Anom Tomljanović. Drugo mjesto osvojila je Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin s mentoricom Anom Stipetić, a treće Strukovna škola Gospić s mentorom Denisom Žunićem.

Svim ekipama i mentorima uručena su priznanja i nagrade. Pobjedničke ekipe upućuju se na državno natjecanje koje će se održati u Zadru od 2. do 4. svibnja 2022. godine.

IKA

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!