O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Obilježena 30. obljetnica stradavanja mještana Dabra

1/3
Obilježena 30. obljetnica stradavanja mještana Dabra
Obilježena 30. obljetnica stradavanja mještana DabraObilježena 30. obljetnica stradavanja mještana DabraObilježena 30. obljetnica stradavanja mještana Dabra
Objavljeno: 22-11-2021

DABAR - Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sudjelovao je 21. studenoga u Dabru na obilježavanju 30. obljetnice stradavanja 11 Hrvata u velikosrpskoj agresiji 1991. i 1992.

-Pomolit ćemo se da se spomen na njih ne zaboravi i da istina o njima nađe mjesto u životu hrvatskog naroda, jer ovakvo stradanje i ubijanje mještana jednog mirnog sela ne smijemo zaboraviti i ovakvo zlodjelo ne smije se ponoviti - rekao je Medved, te je poručio svima koji svoju bol nose već trideset godina kako zna da bol ne blijedi s vremenom i da zauvijek ostaje nenadoknadiv gubitak za voljenima.

- Iako smo kao narod podnijeli strahovito stradanje pozivam vas da nikada ne izgubimo svoju vjeru, optimizam, snagu i motiv, da vratimo život o ovakva sela koja su u velikoj mjeri napuštena. Hrvatska je danas slobodna i samostalna i suverena. Ispunili smo svoje ciljeve ali čuvajmo i ovakve krajeve, sela poput Dabra. U spomen na sve koji nisu dočekali pobjedu, u slavu svima koji su je hrabro izborili, na čast i ponos svima koji su branili i obranili Lijepu našu Domovinu, dužnost je svih nas štititi dostojanstvo svih hrvatskih žrtava - poručio je Medved i dodao da nas žrtve povezuju, obvezuju i trajno zadužuju na očuvanje i širenje istine o Domovinskom ratu.

Gradonačelnik Otočca Goran Bukovac pozvao je da se nikada ne zaboravi bol, patnju i strah žrtava Domovinskog rata, no pozvao je i na oprost i na pomirenje, “da se u ime poginulih Dabrana i svake nevine žrtve rata okrenemo gradnji mostova koji se nikada više ne će moći raspasti pod težinom zla i mržnje”.

Prigodnim govorima, polaganju vijenaca i paljenju svijeća na spomenik civilnim žrtvama Dabra prethodila je misa u župnoj crkvi Sv. Mihovila koju je predvodio župnik Tomislav Šporčić. 

Ministarstvo hrvatskih branitelja /M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!