O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Za sprječavanje štete od divljači 2 milijuna kuna

1/1
Za sprječavanje štete od divljači 2 milijuna kuna
Za sprječavanje štete od divljači 2 milijuna kuna
Objavljeno: 18-11-2021

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava - električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža) za sprječavanje štete od divljači u lovištima. Ukupno planirana vrijednost natječaja za 2021. godinu iznosi 2 milijuna kuna.
 
Najveći iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinoj prijavi je 50.000 kuna. Novčana sredstva namijenjena su isključivo za podmirenje troškova kupnje zaštitnih sredstava - električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža).
 
Prihvatljivi prijavitelji su pravne i fizičke osobe (obrtnici) koje imaju valjani ugovor o korištenju prava lova na temelju Zakona o lovstvu – lovoovlaštenici i fizička i pravna osoba upisana u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačka organizacija.
 
Prijavitelj poljoprivrednik ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave, a prijavitelj lovoovlaštenik ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave po lovištu. Zaštitna sredstva moraju biti postavljena i služiti svrsi za koju su namijenjena najmanje pet godina od dana kupnje.
 
Natječaj je otvoren do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 20. prosinca ove godine – obavještava Ministarstvo poljoprivrede.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!