O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Konferencija_Razvoj vjetroelektrana u skladu sa zaštitom okoliša i prirode

1/1
Konferencija_Razvoj vjetroelektrana u skladu sa zaštitom okoliša i prirode
Konferencija_Razvoj vjetroelektrana u skladu sa zaštitom okoliša i prirode
Objavljeno: 26-10-2021

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora, nizozemska tvrtka Green Trust te njemačka tvrtka Enercon organiziraju konferenciju  „Razvoj vjetroelektrana u skladu sa zaštitom okoliša i prirode“  koja se održava u petak 5. studenoga s početkom u 9 sati.

Kao odgovor na klimatsku krizu, Europa se odlučila na uklanjanje emisija ugljika s ciljem postizanja klimatske neutralnosti do 2050. godine. Jedan od ključnih čimbenika u ostvarenju cilja je povećanje udjela obnovljivih izvora energije, a jedno od najboljih rješenja za postizanje ciljeva je korištenje energije vjetra.

Zbog zakonskih odredbi i velikih šumskih površina, Hrvatska ima ograničen broj lokacija na kojima je moguće iskoristiti energiju vjetra i na taj način postići klimatsku neutralnost. Rješenja za povećanje udjela obnovljivih izvora energije uz zaštitu okoliša i prirode postoje, a način kako to postići pokazat će konferencija u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, nizozemske tvrtke Green Trust te njemačke tvrtke Enercon.

Konferencija će okupiti vodeće europske stručnjake u području ptica, šišmiša i velikih zvijeri koji će predstaviti dobre prakse i napredna rješenja za ublažavanje utjecaja na okoliš i prirodu prilikom razvoja, izgradnje i rada vjetroelektrana. Uz predavanja renomiranih stručnjaka, program konferencije uključuje i panel diskusije na temu razvoja vjetroelektrana u skladu sa zaštitom okoliša i prirode.

Prijavni obrazac za sudjelovanje na konferenciji dostupan je na web stranici HGK.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!