O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Prva misa u Baraćevim špiljama

1/2
Prva misa u Baraćevim špiljama
Prva misa u Baraćevim špiljamaPrva misa u Baraćevim špiljama
Objavljeno: 22-10-2021

DREEŽNIK - U Gornjoj Baraćevoj špilji je u srijedu 20. listopada prvi put slavljena misa koju je predvodio župnik Župe sv. Antuna Padovanskog u Drežnik Gradu i Uzvišenja sv. Križa u Vagancu. Dino Rupčić.

Baraćeve špilje nalaze se na području Župe sv. Antuna Padovanskog u Drežnik Gradu. Inicijativa za održavanje mise potekla je od župnika Rupčića te ju je uspio ostvariti uz podršku ravnateljice Javne ustanove Baraćeve špilje iz Rakovice Tihane Oštrina.

Misa je služena za duše nedavno ekshumiranih posmrtnih ostataka pronađenih u špiljskom prostoru. Obzirom da su pored njih pronađene vojničke čizme pretpostavlja se da se radi o vojnicima iz Drugog svjetskog rata koji su tu stradali.

U homiliji vlč. Rupčić je istaknuo: - Danas smo ovdje došli moliti i učiti. Moliti za duše stradalih, a učiti kako ovo mjesto nije samo turistička atrakcija nego i mjesto gdje ljudi prolaze ne znajući da su tu ljudske kosti. Zato ovaj dio neki nazivaju Dvoranom izgubljenih duša. Mi najvećom molitvom, misom danas iskazujemo poštovanje i zahvalnost i neka ova misna žrtva blagoslovi ovaj prostor i iskorijeni svako zlo.

IKA

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!