O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Završila je 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021.

1/7
Završila je 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021.
Završila je 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021.Završila je 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021.Završila je 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021.Završila je 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021.Završila je 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021.Završila je 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021.Završila je 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021.
Objavljeno: 19-10-2021

OTOČAC – U nedjelju popodne održana je uspješna 3. Smotra malih vokalnih sastava Otočac 2021., naravno u organizaciji Gackoga pučkog otvorenog učilišta.

Nastupilo je sedam vokalnih sastava iz Ličko-senjske županije u tri kategorije. 

U kategoriji Folklorno mali vokalni sastav - ženski vokalni sastav nastupilo je FA dr. Ante Starčević Gospić, u kategoriji Izvorno pučka - ženski vokalni sastav nastupili su KUD Dangubice Kuterevo i FD Otočac GPOU Otočac, u kategoriji Mješoviti vokalni sastav nastupio je HKUD Široka Kula Široka Kula, u kategoriji Muški vokalni sastav nastupili su KUD Kraljica Katarina Donji Lapac i zajedno FD Otočac GPOU Otočac i KUD Dangubice Kuterevo, u kategoriji Slobodni stilovi i žanrovi iskazala se Ženska klapa Senjkinje Senj.

Pošto je bilo određenih poteškoća da se nazoči ovoj smotri, muški dio Folklornog društva Otočac i KUD-a Dangubice iz Kutereva su imali zajednički nastup. KUD Lipa Sinac je otkazao svoj nastup zbog određenih zdravstvenih poteškoća u društvu.

Selektor ove Smotre bit će etnomuzikolog dr. Joško Ćaleta pohvalno izrazio na ustrajnosti GPOU-a da realizira, odnosno da nastavi smotru, koja je, eto, ove jeseni poprimila i obilježje tradicionalne smotre.

Ali već sutradan stiglo je i priopćenje da Klapa Senjkinje i ženska vokalna skupina KUD-a Dangubice idu na Susret hrvatskih malih vokalnih sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom