O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mnogo prometnih, brza vožnja, malo droge ...

1/1
Mnogo prometnih, brza vožnja, malo droge ...
Mnogo prometnih, brza vožnja, malo droge ...
Objavljeno: 11-10-2021

GOSPIĆ – Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je sedam prometnih nesreća.  

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se jučer u 14,35 sati u Rudanovcu kada je 75-godišnjak iz Rudanovca upravljao osobnim automobilom za koji je bila priključena laka prikolica, iz smjera Vranovače u smjeru Rudanovca, te u namjeri da skrene ulijevo nije propustio sva vozila iz suprotnog smjera, te je udario u osobni automobil kojim je upravljao 66-godišnji Riječanin. Riječanin je teško ozlijeđen, dok je 70-godišnja putnica iz istog automobila lakše ozlijeđena. Protiv 75-godišnjeg vozača koji je uzrokovao nesreću će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.
 
Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Otočca (2).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je 40 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 8. listopada u Gospiću kod 27-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine (1,50 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 240 km/h izmjerena je u subotu, 9. između odmorišta Jadova i čvora Sveti Rok kada je 25-godišnji Slovenac upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su jučer, 10. listopada u 9,40 sati na autocesti kod tunela Sveti Rok zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnji Zadranin. Utvrđeno je da on kod sebe ne posjeduje niti jedan dokument sa slikom kojim bi dokazao svoj identitet, te da upravlja automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

Također je dragovoljno izručio policijskim službenicima 2,7 grama marihuane, dvije tablete „ecstasy“ i 0,3 grama heroina što je od njega uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto, a odbio je testiranje na prisutnost droga u organizmu.

S obzirom da su na automobilu uočene tehničke neispravnosti, na mjestu zaustavljanja obavljen je tehnički pregled te su utvrđeni opasni nedostaci jer je na automobilu razbijeno stražnje vjetrobransko staklo, te nema ni unutarnje osvrtno zrcalo, a prednja pozicijska svjetla su plave boje što je veći nedostatak uređaja za osvjetljavanje.

On je uhićen i nadležnom sudu podnesen je optužni prijedlog, te su mu izdane obavijesti o počinjenom prekršaju i obavezni prekršajni nalog. Temeljem Rješenja nadležnog suda određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana i predan je u Zatvor u Gospiću.

PU ličko-senjska

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!