O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otvoren natječaj za Hrvatski indeks održivosti

1/1
Otvoren natječaj za Hrvatski indeks održivosti
Otvoren natječaj za Hrvatski indeks održivosti
Objavljeno: 30-09-2021

OTOČAC - Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) četrnaestu godinu za redom provode natječaj za ocjenjivanje dobrovoljnih društveno odgovornih praksi hrvatskih poduzeća. 

Metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koju su osmislili i provode Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora ove godine dobiva novo ruho. Usklađujući se s najnovijim europskim direktivama, globalnim rejtinzima i Ciljevima održivog razvoja, nekadašnji Indeks DOP-a postaje Hrvatski indeks održivosti – HRIO. 

Sudjelovanjem u Hrvatskom indeksu održivosti, poduzeća imaju mogućnost dobiti objektivnu procjenu održivosti vlastitih poslovnih praksi, osvrt na usklađenost s najnovijim odredbama Europske unije te usporedbu s praksama drugih hrvatskih poduzeća u sedam osnovnih poglavlja:  upravljanje, okoliš, radna okolina, ljudska prava, dječja prava, zajednica. 

Rok za prijavu je 25. listopada. 

Nagrade najuspješnijim poduzećima dodijelit će se u sklopu 13. Konferencije o održivom razvoju, nekadašnje Konferencije o DOP-u, koja će se održati 9. studenoga. Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije -  za velika, srednja, mala i javna poduzeća. Nakon završetka natječaja te proglašenjem dobitnika svako će poduzeće dobiti individualne rezultate, čime se pruža mogućnost prepoznavanja prostora za napredak. 

Održivost poslovnih praksi neophodna je u postizanju održivog razvoja. Ciljevi održivog razvoja postavljeni 2015. donose ključna područja djelovanja za postizanje dogovorenih parametara održivosti do 2030. Svaki od Ciljeva ujedno pruža priliku privatnom sektoru da, radeći zajedno s nacionalnim i međunarodnim institucijama, vlastima, civilnim sektorom, znanstvenom i akademskom zajednicom, primijeni svoju kreativnost i inovativnost u rješavanju izazova održivog razvoja.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!