O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Završen ovogodišnji seminar o tradicijskoj glazbi i plesu dinarskog područja

1/4
Završen ovogodišnji seminar o tradicijskoj glazbi i plesu dinarskog područja
Završen ovogodišnji seminar o tradicijskoj glazbi i plesu dinarskog područja Završen ovogodišnji seminar o tradicijskoj glazbi i plesu dinarskog područja Završen ovogodišnji seminar o tradicijskoj glazbi i plesu dinarskog područja Završen ovogodišnji seminar o tradicijskoj glazbi i plesu dinarskog područja
Objavljeno: 27-09-2021

OTOČAC – Jučer je završen ovogodišnji, peti po redu, seminar tradicijske glazbe i plesa dinarskog područja. Mnogo toga je i u jednom i u drugom segmentu učinjeno, ali daleko od toga da su sve „tajne“ ove kulturne zone otkrivene. A „učitelji“ su polaznicima seminara bili vrsni, etno muzikolog dr. Joško Ćaleta za pjesmu i Vidosav Bagur za ples.

Na kraju su na pozornici u Gackom pučkom otvorenom učilištu sudionici ovog seminara izveli i prikazali što su savladali, odnosno unaprijedili u svom dosadašnjem znanju. Treba naglasiti da je ovaj seminar bio namijenjen voditeljima folklornih društava, dakle već iskusnim ljudima, kako bi se čim bolje upoznali sa svim bogatstvom dinarske kulturne zone i znali i mogli prenijeti na svoja folklorna društva. Posebno raduje što je ove godine, u ograničenom broju sudionika (zbog korone), uglavnom sudjelovao mladi svijet, jer se tako hrvatska tradicija prenosi na mladost za narednih više desetljeća.

M.K.   

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!