O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Jučer započeo, danas se nastavio, a sutra će završiti 5. seminar tradicijske glazbe i plesa dinarskog područja

1/7
Jučer započeo, danas se nastavio, a sutra će završiti 5. seminar tradicijske glazbe i plesa dinarskog područja
Jučer započeo, danas se nastavio, a sutra će završiti 5. seminar tradicijske glazbe i plesa dinarskog područjaJučer započeo, danas se nastavio, a sutra će završiti 5. seminar tradicijske glazbe i plesa dinarskog područjaJučer započeo, danas se nastavio, a sutra će završiti 5. seminar tradicijske glazbe i plesa dinarskog područjaJučer započeo, danas se nastavio, a sutra će završiti 5. seminar tradicijske glazbe i plesa dinarskog područjaJučer započeo, danas se nastavio, a sutra će završiti 5. seminar tradicijske glazbe i plesa dinarskog područjaJučer započeo, danas se nastavio, a sutra će završiti 5. seminar tradicijske glazbe i plesa dinarskog područjaJučer započeo, danas se nastavio, a sutra će završiti 5. seminar tradicijske glazbe i plesa dinarskog područja
Objavljeno: 25-09-2021

OTOČAC – Jučer je započela peta sezona seminara tradicijske glazbe i plesa dinarskog područja. Mora se kazati da je to već prešlo u tradiciju i da daje pečat Otočcu kao središtu ovakvih seminara.

Kao što je već najavljeno, pjevanje vodi i predvodi etnomuzikolog dr. Joško Ćaleta, a što se tiče plesa „meštar od plesa“ Vidosav Bagur.

Prvi dan su bile na redu pjesme i plesovi Dalmatinske Zagore. Seminar se odvijao u zgradi Gackoga pučkog otvorenog učilišta. Danas je drugi dan i sve se odvija u prostorima Osnovne škole Zrinskih i Frankopana.

Kako je to već običaj, sudionici su se iza podneva okupili na platou ispred Gackoga pučkog otvorenog učilišta te odigrali kolo. Da se tradicija očuva. Nekada je to bilo veliko kolo, ove godine nešto manje, i njega je smanjila – korona. Ali se ipak održalo.

Na ovom seminaru sudjeluje 50-ak voditelja folklornih društava dinarske kulturne zone, taj broj je ograničila – korona.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom