O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mladi folkloraši iz LSŽ na jubilarnim 50. Dječjim vinkovačkim jesenima

1/2
Mladi folkloraši iz LSŽ na jubilarnim 50. Dječjim vinkovačkim jesenima
Mladi folkloraši iz LSŽ na jubilarnim 50. Dječjim vinkovačkim jesenima Mladi folkloraši iz LSŽ na jubilarnim 50. Dječjim vinkovačkim jesenima
Objavljeno: 16-09-2021

VINKOVCI - Folklorna skupina Degenija ove je godine predstavljala Ličko-senjsku županiju na 50. Dječjim Vinkovačkim jesenima 11. i 12. rujna.

Mladi folkloraši nastupili su u subotu 11. rujna, prvog dana dvodnevnog boravka u Vinkovcima, na Međužupanijskoj smotri dječjih folklornih skupina na Trgu bana Josipa Šokčevića. Izvornim pjesmama i plesovima, ponosno noseći narodnu nošnju, predstavili su Ličko-senjsku županiju. U nedjelju ujutro sudjelovali su u tradicionalnom mimohodu ulicama Vinkovaca gdje su se također na centralnoj pozornici predstavili kratkim programom.

U poslijepodnevnim satima posjetili su Vukovar - grad heroj. Na Ovčari i Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, paljenjem svijeća odali su počast žrtvama Domovinskog rata te su posjetili Vukovarski vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva. Time je dvodnevno putovanje imalo i edukativni karakter.

Domaćini mladim folklorašima  bili su članovi KUD-a S. Mađer  iz Cerića, mjesta blizu Vinkovaca, bogate i burne povijesti. Srdačni domaćini učinili su sve kako bi mladim folklorašima boravak u Slavoniji bio ugodan pa im dugujemo isti takav uzvratni posjet našem kraju i nastup na nekoj od manifestacija.

Voditeljica folklorne skupine Degenija Antonija Rosandić je istaknula da je putovanje u Vinkovce osigurala Ličko-senjska županija kojoj ovim putem zahvaljuje, obavještava Upravni odjel za poslove župana.

M.K. 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom