O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Blagdan sv. Marije Magdalene i Dan Grada Gospića

1/2
Blagdan sv. Marije Magdalene i Dan Grada Gospića
Blagdan sv. Marije Magdalene i Dan Grada GospićaBlagdan sv. Marije Magdalene i Dan Grada Gospića
Objavljeno: 23-07-2021

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić predsjedao je u četvrtak 22. srpnja svečanim misnim slavljem na svetkovinu sv. Marije Magdalene, zaštitnice grada Gospića i Dan Grada Gospića.

U župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću, uoči blagdana sv. Marije Magdalene, zaštitnice grada Gospića, trodnevnu duhovnu pripravu od 19. do 21. srpnja predvodio je župnik preč. Mario Vazgeč.

U četvrtak, 22. srpnja proslava Dana grada Gospića počela je ispred spomen-križa poginulim braniteljima na groblju Sv. Marije Magdalene. Okupili su se domaći vjernici i gosti, predstavnici civilne vlasti, članovi udruga poginulih u Domovinskom ratu, predstavnici gospićkih Vukova 9. gardijske brigade i 119. brigade Paje Brkljačića, policije te odali počast braniteljima i civilnim žrtvama za Domovinu stavljajući vijence i paleći svijeće.

Župnik mons. Mario Vazgeč predvodio je molitvu, a potom su se svi u procesiji uputili u katedralu. Gospićanke su u narodnim nošnjama nosile sliku sv. Marije Magdalene.

Svečano misno slavlje predvodio je gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u koncelebraciji s brojnim svećenstvom.

Na kraju mise biskupu Križiću slikar Damir Kukavica poklonio je sliku don Jurja Gospodnetića koju je sam naslikao. To je župnik kojeg su 1941. u Srbu mučili, iskopali mu oči i živog ga pekli na ražnju. Dao je svoj život iz ljubavi prema Kristu i vjernosti Katoličkoj Crkvi i za njega je pokrenut proces proglašenje blaženim i svetim.

IKA/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!